Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.11.27

Speciálisan átalakított busszal járják a megyét a zalai közúti ellenőrök

A Zala Megyei Kormányhivatal 2020-ban vásárolt tehergépjárművet azzal a céllal, hogy azt speciális közúti ellenőrzési irodabusszá alakíttassa át.

A 19,5 millió forintos saját beszerzés eredményeképpen 2021 szeptemberétől kezdte meg működését az új speciális jármű, mely beépített technikai eszközei segítségével hatékonyan támogatja a Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály munkatársai által végzett komplex közúti ellenőrzéseket, valamint kényelmes és biztonságos munkavégzést tesz lehetővé számukra.

zala-megye-kozuti-ellenorzes.png

(Fotó: YouTube)

Az egyre hidegebb őszi időjárás beköszöntével fokozottabban kell figyelni a járművek műszaki állapotára, a rakományrögzítés megfelelőségére, a túlsúlyos járművek közlekedésének feltételeire. Az ezekre vonatkozó szabályok betartásának a jelenlegi időjárásban kiemelt szerepe van, hiszen bármely aprónak tűnő időszakos üzemeltetési, karbantartási feladat elmulasztása okozhat előre nem várt problémát menet közben.

Sajnos az áruszállító járművek kapcsán bekövetkezett közúti balesetek a legtöbb esetben súlyosabb következményekkel járhatnak. Ennek megelőzése érdekében végzik a kormányhivatal szakemberei munkájukat Zala megye közútjain - közölte honlapján a Zala Megyei Kormányhivatal.