Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.01.24

Részletek a DRX Ringről: remek pálya egy felejthetetlen élményvezetéshez

A 2020-as év eléggé lelimitálta a szórakozás fogalmát… És sajnos 2021 is úgy indul, mintha a tavalyi év (amely igaz március környékén kezdődött ebből a szempontból) sosem ért volna véget. A szórakozás és az élmény szavakról is könnyen lehet, hogy egy képernyő előtt töltött „aktivitás” jut eszünkbe. De ez nem kell, hogy feltétlenül így legyen! Nézzünk egy lehetőséget, ahol még idén is egy kis jól megérdemelt adrenalinhoz juthatunk…

 

sebesseg.jpg

 

DRXRing, Kiskunlacháza

 

Tudjuk, hogy merre van Kiskunlacháza? Ha Budapesten vagy az agglomerációban lakunk, mint az ország lakosságának közel harmada, jó hírünk van: Kiskunlacháza Pest megyében található, Budapesttől délkeletre, Ráckevével szemben, a Duna bal (keleti) partján, Bugyi mellett. Egészen pontosan 44 km-re Pest központjától az 51-es úton vagy 53 km-re, ha az M5-ösön megyünk. Az itt található, kiskunlacházi repülőtérnél található DRX Ring remek lehetőséget nyújt arra, hogy valaki letesztelhesse az olyan izomautók erejét, mint a Ford Mustang Shelby vagy a Dodge Challenger Hellcat.

 

Milyen a pálya!?

 

Nem Hungaroringról van szó, vagy olyan hajtűkanyaros pályáról, amit évekig kell tanulnunk, hogy élvezhessük. Ez a versenypálya olyan élményautózást tesz lehetővé, ahol szuperszonikus sebességre gyorsulhatunk… Itt nem fogunk szűk terekkel és veszélyes kanyarokkal találkozni: nagy bukóterek garantálják a biztonságunkat. Hosszú egyenes szakaszokra, gyorsan, könnyen bevehető kanyarokra és jó magas sebességre számíthatunk!

 

Vezetés mindenféleképpen

 

Az extra autókkal az őrült sebesség elérése nem az egyetlen program, ami itt elérhető: vannak kiállítások, vezetéstechnikai tréningek és élményvezetések is. Ez utóbbiban rengeteg sport- és versenyautót próbálhatunk ki a pályán. Akár mi magunk mennénk, akár egy ismerősünket lepnénk meg, jó helyre jöttünk: a repülőtér aszfaltja nagyon széles, így első próbának is kiváló lehet, hogy biztonságosan lengethessük ki a sebességmérőt…

A pályán nincsenek sávok, vonalak, mindössze bóják, így elképesztő sebességre, szuper gyors gyorsulásra, kellemesen széles kanyarokra számíthatunk. A kezdők mellett a haladó vezetők is élvezni fogják ezt a pályát, hiszen ők kimaxolhatják akár a leggyorsabb autók végsebességét is ezen a több mint két km hosszú pályán.

 

Milyen autókat lehet kipróbálni?

 

A Ferrari 488 GTB a világ egyik leggyorsabb autója, végsebessége 338 km/h! Kevesebb mint 3 másodperc alatt már 100 km / h-val tud repeszteni!

A Lamborghini Huracan több mint 600 lóerővel repít minket a pályán, és ez elég arra, hogy mindössze 3 másodperc alatt, számoljunk hangosan egy, kettő, három – már 100 km/h sebességgel is száguldunk!

Találunk itt egy Ford Mustang Shelby GT350-est, egy McLaren MP4-12C-t, Porsche 911 Turbo S-t, és Renault Forma autót is.

Ne hagyjunk ki egy felejthetetlen élményt!