Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.01.12

Rendszámtáblákat lopott az Ausztriából behozott kocsijára

Egy 1999-ben született bolhói (Somogy megye) férfi 2019. december 13-a előtt  Zalaegerszegen vásárolt egy Ausztriából behozott, osztrák rendszámokkal használt, Renault Twingo típusú személygépkocsit. A megvásárlását követően – azért, hogy azt használni tudja – 2019. december 13.-a előtt  egy zalaegerszegi  lakos Zalaegerszegen, a Hegyalja utca 15. szám alatti társasház mögötti parkolóban leállított, Opel Astra típusú személygépkocsiról a rendszámtáblát leszerelte, majd azt felszerelte az általa vásárolt, osztrák honosságú, Magyarországon forgalomba nem helyezett, rendszámokkal nem rendelkező, fenti Renault Twingo típusú személygépkocsi hátuljára.

 

birosag.jpg

 

A férfi az általa ily módon meghamisított hatósági jelzésű személygépkocsit Zalaegerszegen és környékén használta, 2019. december 13. napján 22 óra 50 perckor Zalaegerszegen a Zárda utcában a Bartók Béla utca irányába közlekedett, amikor a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság járőrei ellenőrzés alá vonták. A rendőri intézkedés során megállapításra került, hogy a Renault Twingo típusú személygépkocsit Magyarországon nem helyezték forgalomba, illetve, hogy az azon lévő hatósági jelzés egy másik gépjárműre lett kiadva.

A bolhói férfi 2020. január 10-én 20 óra körül Zalaegerszegen, a Hegyalja utca 17. szám alatti társasház előtti parkolóban a fenti Renault Twingo típusú személygépkocsi hátuljára felszerelt egy másik rendszámtáblát, amelyet korábban szerelt le a Zalaegerszegen, az Átalszegett utcában leparkolt, Ford Focus típusú személygépkocsiról. A személygépkocsival Zalaegerszegről – tartózkodási helyére - Balatonkeresztúrra közlekedett közvetlenül a rendszámtábla felszerelését követően.

A férfi 2020. január 10. napján 23 óra 40 perckor Balatonbogláron, a Dózsa György utcában Balatonkeresztúr irányába közlekedett a meghamisított hatósági jelzésű személygépkocsival, amikor a Fonyódi Rendőrkapitányság járőrei ellenőrzés alá vonták. A rendőri intézkedés során megállapításra került, hogy a Renault Twingo típusú személygépkocsit Magyarországon nem helyezték forgalomba, illetve, hogy az azon lévő hatósági jelzés egy másik gépjárműre lett kiadva.
 
A bolhói férfi 2020. január 12. napján, a délutáni órákban egy újabb rendszámtáblát szerelt le Balatonmáriafürdőn, a vasútállomás melletti parkolóban leparkolt, Audi A4 típusú, személygépkocsiról, miután a vele lévő terhelttársa, az 1998-ban született zalaegerszegi férfi- azt mondta neki, hogy már haza szeretne jutni Zalaegerszegre. A bolhói férfi még aznap délután Balatonkeresztúron, az Arany János utcában a megszerzett rendszámtáblát felszerelte a Renault Twingora. Egy zalaegerszegi férfi jelen volt akkor, amikor társa az Audi rendszámtábláit eltávolította, majd jelen volt akkor is, amikor azokat a társa a Renaultra felszerelte.

A bolhói férfi ezt követően a Renault gépkocsival – kérésnek megfelelően – a társát Balatonkeresztúrról hazavitte Zalaegerszegre, majd visszament Balatonkeresztúrra. Éjfél után Balatonfenyvesen, a Kölcsey Ferenc utcában Fonyód irányába közlekedett a meghamisított hatósági jelzésű személygépkocsival, amikor a Fonyódi Rendőrkapitányság járőrei ismételten ellenőrzés alá vonták. A rendőri intézkedés során megállapításra került, hogy a Renault Twingo típusú személygépkocsit Magyarországon továbbra sem helyezték forgalomba, illetve, hogy az azon lévő hatósági jelzés egy másik gépjárműre lett kiadva.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.