Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.09.14

Miért hasznos szolgáltatás a haszongépjármű parkoltatása?

A törvényi szabályozást figyelembe véve a járművek parkoltatását közterületi parkolóhelyen csak bizonyos ideig, ideiglenes módon tudjuk megoldani. Hosszabb időszakra telephelyen vagy az erre kialakított parkolókban tudjuk elhelyezni járművünket. Vecsés határában számtalan cég rendelkezik telephellyel, számukra is biztonságos megoldást nyújthat a külső reptéri parkoló használata.

 

Haszongépjármű parkoltatása

 

A vállalkozások többsége járműflottájának tárolását saját telephelyen oldja meg. A kisebb cégek esetében azonban nem mindig van lehetőség több vagy nagyobb terjedelmű, súlyú jármű elhelyezésére. Számukra kiváló alternatívát jelenthet a parkoltatási szolgáltatás.

 

Legyen szó rövidebb vagy hosszú távú haszongépjármű parkoltatásról, tárolásról, a legjobb megoldást egy biztonságos, 0-24 órában működő, őrzött parkoló jelentheti bármely cég számára. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtértől alig 3 km-re található a Reptéri Parkoló Centrum 15.000 négyzetméteren elterülő parkolója, ahol bármilyen típusú jármű elhelyezéséről gondoskodnak. A terület nagyságának köszönhetően teherautók, személygépjárművek, mezőgazdasági gépek, de még csónak is elhelyezhető úgy, hogy a körbekerített és kamerákkal őrzött telephelyen nem fognak megsérülni.

 

repteri-parkolas-2022.jpg

 

Miért nem maradhatnak a járművek közterületen?

 

A közterületen történő parkolásnak több hátránya is van, de elsődlegesen mondhatjuk, hogy a biztonságos tárolás egyáltalán nem megoldott. Az utcai parkolóhelyeken történő parkoltatásnál előfordulhat, hogy a magára hagyott autót megrongálják úgy, hogy később nem beazonosítható a károkozó, így nem térül meg a kárunk, vagy casco megléte esetén csak önrésszel. 

 

Sok cég munkatársai a teherautóban hagyják munkaeszközeiket, amikor leparkolják az autót hosszabb-rövidebb időre. A közterületi parkolásnál nagy a veszélye annak, hogy a járművet feltörik, eltulajdonítják a benne tárolt eszközöket. 

 

A reptéri parkoló használatával a leparkoltatott jármű biztonságban lesz, nem kell tartanunk sem a feltöréstől, sem más károsodástól. Elkerített, lézeres és infrakamerás rendszer figyeli a járműveket a nap 24 órájában, emellett porta- és járőrszolgálat ellenőrzi a területet.

 

Hogyan kerül kiszámításra a haszongépjármű parkoltatásának költsége?

 

A haszongépjárművek parkoltatása esetében egyedi ármegállapítással dolgoznak. Mindig a jármű távozásakor számolják ki a végleges költséget, hiszen minden megkezdett nap szigorúan díjköteles. Az ár kiszámításának alapját képezi az érkezéskor megadott adatok és a kilépéskor aktuális információk együttesen. Az árak az áfát tartalmazzák minden esetben. A végösszeg kiegyenlítése történhet készpénzben és bankkártyával is. Célszerű az érkezés előtt lefoglalni a parkolóhelyet, erre több lehetőségünk van. Akár online módon vagy e-mailen keresztül történhet az időpontfoglalás, illetve a telefonos egyeztetés szintén megoldható.