Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.01.15

Jogosítványszerzés automataváltós autón játszi könnyedséggel

Egy modern automataváltós autón elsajátítva az autóvezetés alapjait szinte úgy érezheted, mintha egy másik dimenzióba érkeztél volna. Hirtelen minden annyival könnyebbé és érthetőbbé válik, hogy az autóvezetés hirtelen nem is tűnik bonyolult rakétatudománynak.

A cikkben részletesebben is megmutatjuk, milyen élményekre számíthatsz, ha automataváltós kocsin kezded el a jogosítvány megszerzésének a folyamatát. Öveket becsatolni, nézzük is meg az autóvezetés 21. századi klassz metódusát!

 

automatavaltos-auto-oktatas.jpeg

 

Nem kell, hogy a sebességváltás bonyolultsága tartson vissza a jogosítványod megszerzésétől

 

Kuplung benyom, sebességbe kapcsol, kuplung kienged. Mindezt megcsinálni egy-egy vezetés alkalmával sok tucatnyi alkalommal úgy, hogy közben figyelned kell a forgalomra, a többi közlekedőre és a jármű egyéb műszereire is.

Nem csoda, ha már a puszta gondolattól is valósággal leblokkolsz. De mit szólnál ahhoz, ha egyetlen csapásra egyszerűbbé válna az autóvezetés elsajátításának a folyamata? Pontosan ezt az élményt kínálja neked, ha automataváltós autón kezdesz el tanulni.

 

Olyan autón sajátíthatod el a vezetés alapjait, hogy még a szavad is eláll tőle

 

Nem vicc, a LEXUS SUV NX 300h kifinomult eleganciája és impozáns látványa ténylegesen tekintélyt parancsoló. Miközben maga az autó kész kezes bárányként viselkedik, miközben kormányzod és irányítod menet közben.

A vezetőülésben ülve szinte egyetlen hangot sem hallasz majd, hogy teljes figyelmeddel a vezetésre tudj fókuszálni. Aminek az élménye kapásból pazar lesz. Ebben segít majd az egészen finomra hangolt futómű, a precíz vezérlés, illetve a LEXUS SUV NX 300h modern kialakítása.

Nem beszélve az automata váltó elképesztő hozzáadott értékéről. Gyakorlatilag a sebesség növelésén és a fékezésen túl nem kell a sebességváltó felé nyúlkálnod egyfolytában. A korszerű automatika ugyanis megoldja ezt a feladatot helyetted.

 

Erre számíthatsz az automataváltós autó volánja mögé ülve már az első gyakorlati órán

 

Eleve nagyon kényelmes lesz a pozíciód, amiről korábban legfeljebb csak álmodni tudtál. Minden kézre áll, miközben tökéletes rálátásod nyílik az előtted lévő útszakaszra. Nincs kuplung vagy sebváltó, kizárólag a kecsesen engedelmeskedő gázpedálra kell figyelned indulásnál.

Habár a LEXUS SUV NX 300h nem szűkölködik az erőtartalékban, vezetés közben mégis maximális biztonságban érzed magad. Még akkor is, ha épp az első vezetési órádról van szó. A jogosítványod megszerzésének a gondolata pedig sokkal inkább közel kerülhet.

Annál is inkább, mivel a sikerélmények gyorsabban érkeznek, hamarabb érzel rá a vezetés élményének a szépségére, az oktatásokat pedig alig várod majd. Ez az a semmivel össze nem hasonlítható hozzáadott érték, amit egy korszerű automataváltós autó biztosíthat a számodra.