Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.02.16

Ittas gyalogos ugrott egy ittas motoros elé Zalában

Egy 19 éves férfi még tavaly március 07-én késő este ittas állapotban, érvényes vezetői engedély nélkül vezette a tulajdonát képező segédmotorkerékpárt Zalalövőn a Kossuth Lajos utcán a városközpont irányába.

Amikor a férfi a motorral a Kossuth utca 19. számú ingatlan előtti útszakaszhoz ért, a menetiránya szerinti jobb oldali járdán vele szemben gyalogosan közlekedő, szintén ittas állapotban lévő zalalövői férfi féktávolságán belül az úttestre futott a motorkerékpár elé, majd a jármű kormányának irányába nyúlt azzal a szándékkal, hogy a motorkerékpárt megállítsa.

A motoros észlelve a másik férfi közeledését, balra kormányzással, fékezés nélkül megkísérelt a gyalogos elől kitérni, de az ütközést elhárítani nem tudta, az ittas gyalogost elütötte.

A baleset következtében a gyalogos 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, míg a motorosnak nem keletkezett sérülése. A gyalogos azon cselekményével, hogy váratlanul az úttestre lépett, veszélyhelyzetet idézett elő.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat - tájékoztatta honlapunkat hétfőn dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője. (Helyszínelési fotók: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

zalalovo-motoros-baleset.jpg

zalalovo-motoros-baleset-2.jpg