Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.11.15

Felkészült a télre? Ezt ellenőrzik a jövő héttől!

A téli átállással kapcsolatos fokozott ellenőrzést végeznek az autópályákon és a főutakon november 19. és 21. között a hatósági szakemberek - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI-vel.

teligumi.jpg

A közlemény szerint az országos akcióban a tehergépkocsik és buszok ellenőrzésével párhuzamosan személyautókat is vizsgálnak majd, az autóvezetőknek a téli felkészülésről szóló tájékoztató anyagot adnak át. A több tízezer példányban elkészült leporelló a közúti műszaki vizsgálóállomásokon és a kormany.hu-n is elérhető.  

A tematikus akció során a hatóság munkatársai kiemelt figyelemmel vizsgálják a téli gumiabroncsok állapotát és típusazonosságát, a téli szélvédőmosó folyadék használatát és az ablaktörlők állapotát, a fagyálló folyadék meglétét és fagyáspontját, a külső világító- és jelzőberendezések állapotát, tisztaságát, fényerejét, a fényvisszaverő mellény meglétét.

Téligumi vásárlási tanácsok

Több gumiabroncs webáruháznál (mint például a ) is lesznek téligumi akciók az igazi fagy eljötte előtt. Érdemes hetente visszanézni, hiszen ilyenkor lehet lecsapni a legjobb ár-érték arányú abroncsokra. Nem teljesen mindegy, hogy milyen márka mellett tesszük le a voksunkat. Amikor a tavalyi abroncsszett profilmélysége közelíti a 4 millimétert, akkor bizony már érdemes átgondolni a gumicsere lehetőségét.