Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.01.14

Elektromos autó készletről, zsákbamacska nélkül

Ma már nem kell a hazánktól távol menni ahhoz, hogy egy elektromos autó készletről lehessen a miénk. Ráadásul nem is akármilyen típusok érhetőek el, akár azonnal is. De ha ez még nem elég, akkor tudunk olyan helyet is mutatni, ahol előtte még akár napokig is tesztelhetjük kiszemeltünket.

 

Elektromos autó készletről?

 

Nem is olyan egyszerű kérdés ez. Sajnos ma inkább ott tartunk, hogy nagyobb a kereslet, mint a rendelkezésre álló e-autó mennyiség. A legjobb gyártók nem győznek gyártani, akkora a kereslet az autóikra. Ott van például a Tesla, mely 2021-ben immár közel egymillió járművet adott át. És ez még mindig közel sem elég ahhoz, hogy kielégítsék azt az óriási igényt, amit velük szemben támasztanak a rajongók.

 

 

 

tesla-auto.png

 

 

Használtat esetleg?

 

Ha azonnal szükséged van egy elektromos autóra, akkor jobban jársz talán, ha egyből a használtakat nézed. Ezek ugyanis garantáltan készen vannak. És akár még aznap beleülhetsz a kiszemeltedbe.

 

Viszont mint minden használt jármű esetén, úgy az elektromos változatokkal is óvatosnak kell lenni. Mindenképp meg kell nézni, hogy mit veszünk, nehogy ráfázzunk. Nagyon fontos adat, hogy mit bír még az akkumulátora. Nem mindegy, hogy egy 8-10 éves jármű az eredeti hatótáv 50 vagy 80 százalékát tudja-e még teljesíteni!

 

Felkészültnek kell tehát lenni, és tudnunk kell, mit nézzünk, hogy valóban jól válasszunk. Érdemes lehet magunkkal vinni valakit, aki tapasztaltabb nálunk az elektromos autók terén.

 

Tesla Model 3, készletről

 

Van egy köztes megoldás is, amivel majdnem új autónk lehet, ráadásul készletről. Ez a tesztautók világa. Vannak olyan szalonok, melyeknél már elektromos tesztautók is elérhetőek megvásárlásra, raktárról. Például a 101 EV Parknál készletről vásárolhatsz Tesla Model 3-at. És nem is egy típust, hanem akár egy Standard Range, egy Long Range vagy egy Performance is a tiéd lehet. Ha valamelyik szimpatikus számodra, vagy ezek között van álmaid autója, akkor érdemes gyorsan lecsapni rá!

 

Nincs zsákbamacska!

 

És hogy mennyire jó vétel lehet egy ilyen raktárról vásárolható Tesla Model 3? Nem fogsz zsákbamacskát venni, az biztos. Már csak azért sem, mert akár ki is próbálhatod előtte őket. Ennek menete a Tesla bérlés, mely a fent említett cég szolgáltatásai között szerepel. Így pár nap alatt még akár össze is tudod hasonlítani a három altípust. Ezzel pedig garantáltan ki tudod majd választani a számodra legjobbat, legalkalmasabbat, legszerethetőbbet.

 

Összegezve

 

Vehetsz olcsóbb, használt elektromos járművet, de vigyáznod kell, hogy milyet veszel. Az akkumulátorok állapota nagyon fontos tényező egy ilyen vételnél. És persze emellett is számos egyéb dologra is oda kell majd figyelned, ha emellett döntesz.

 

Vagy rendelhetsz akár közvetlenül a Teslától is teljesen új autót. De arra garantáltan várnod kell majd, akár hónapokat is. Köztes megoldásként pedig ott vannak a tesztautók, melyeket megvehetsz készletről.