Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.07.04

Elég volt az utak és autópályák terroristáiból!

Sajnos nap, mint nap találkozunk akár a hírekben, akár személyesen is olyan gépjármű vezetőkkel, akik tesznek a szabályokra, és ezzel a magatartásukkal rendszeresen veszélyeztetik a szabályosan közlekedőket.

Arról nem beszélve, hogy az ilyen ámokfutók többször okoznak halálos baleseteket is. A jelenlegi jogi környezet azonban nem teszi lehetővé, hogy a kiszabható büntetéseknek legyen visszatartó ereje, illetve, hogy az ilyen elemeket örökre kizárhassuk a közlekedésből.

amokfutas.png

Úgy gondolom, hogy a biztonságos közlekedés érdekében itt az idő, hogy Pintér Sándor belügyminiszter úr végre cselekedjen, és emeljék meg jelentősen a büntetési tételeket, valamint tegyék lehetővé azt, hogy a mentálisan alkalmatlan vezetőknek (büntetőfékezők, útról nagy sebességgel leszorítók, stb.) véglegesen vonják be a jogosítványát.

Eljutottunk oda, hogy annyira rossz lett hazánkban a közlekedési morál, hogy egyszerűen nincs hová hátrálni, drasztikus szigorral kell lesújtani azokra, akik rendre veszélyeztetik az életünket az utakon és az autópályákon - tudatta az MTI Országos Sajtószolgálatával pénteken Varga-Damm Andrea független országgyűlési képviselő.