Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.01.07

Elavult megoldásnak számít az autólízing?

Az idő múlása kiemelt jelentőséggel bír akkor is, ha autólízing vagy a gépjármű fenntartása a cél. Alapvetően elmondható, hogy az autóvásárlás során mindig fontos tényező az idő. A régi autóval sok a baj, viszont olcsóbban beszerezhető. A fiatalabb többe kerül, de talán kevesebb lesz vele a gond. Legalábbis egy ideig, hiszen a rendszeres használat maga után hozza a szervizelés szükségességét. Az azonnal rendelkezésre álló, saját pénzzel történő finanszírozás ritkának számít, főleg akkor, ha egy kiválóan használható, még évekig kifogástalanul funkcionáló autóról van szó. Ilyenkor automatikusan felmerül a hitelfelvétel kérdése.

 

Fókuszban a korszerűség

 

Ahogyan a leendő autótól is elvárjuk a korszerűséget, úgy a finanszírozási formák tekintetében is hasonlóképp van ez. Az autólízing egyfajta megoldásként kínálkozik, ám korántsem biztos, hogy az szabad felhasználású hitellel szemben is megállja a helyét. A Pénzkalauz tapasztalatai azt mutatják, hogy sokan autóvásárlás alkalmával is a szabad felhasználású hitelek iránt érdeklődnek, éppen azok szabadságának apropóján. Vele szemben az autólízing komoly megkötésekkel jár akár az önerő, a fedezetként felajánlott gépjármű, és persze a tulajdonviszonyok tekintetében is.

 

autolizing.jpg

 

A szabadságé a főszerep a pénzügyi világban is

 

Ha a lízingelésen gondolkodnál, érdemes tudnod, hogy ilyenkor az autó nem saját tulajdonodba kerül, hanem ténylegesen a bankét használod üzemeltetőként. A CASCO megkötése kötelező lesz, hiszen tulajdonképpen egyfajta bérletként a bank tulajdonában levő autóval gurulsz majd az utakra, annak minden kockázatával együtt. A szabad döntések tehát már itt sérülnek, persze magad dönthetsz arról, hogy beleugrasz-e egy lízingbe. A kedvezőnek hitt lehetőségek korántsem biztos, hogy a gyakorlatban is azok. A futamidő lejárta után ugyanis a maradványérték megfizetését követően kerül csak saját tulajdonodba az autó. Belegondoltál már abba, hogy addigra mennyit fog érni ténylegesen a jármű? Az idő vasfoga bizony azokat az autókat sem kíméli, melyekre kifejezetten odafigyel a használója.

 

A szabad felhasználásra kínált hiteleket arra fordítod, amire szeretnéd. Nincs szükség hozzájuk önerőre, viszont a legalább 3 hónapos, leigazolható munkaviszony nélkülözhetetlen. Az igényelhető összeg rendszerint ennek függvényében kerül megállapításra.

 

Autólízing? Gondolkodj nyitottan!

 

A felelős pénzügyi döntések meghozatala a jövőben mutatja meg azt, hogy mennyire voltál körültekintő. Az autóvásárlás során nem csupán a gépjármű állapotának felismerése és megvizsgálása lényeges, hanem a szükséges anyagiak előteremtése is. Megéri az autókereskedések kínálta megoldásokon túl gondolkodni. Ha saját magad intéznéd a hitelfelvételt, akkor a bankok aktuális ajánlataival célszerű megismerkedned. Ha nem adod ki a kezedből az irányítást, azzal jelentős összegeket megspórolhatsz a finanszírozási forma kiválasztásakor.

 

A mai kor embere nem szívesen bajlódik a korábbi jármű értékesítésével, és inkább számíttatja azt be a kereskedésnél. Ha viszont hitelről van szó, akkor az online tájékozódás, a hitel kalkulátorok által felállított sorrend, és akár a webes hitelfelvétel elindítása is optimális választásnak bizonyul. Ez utóbbi minden korábbinál nagyobb jelentőséggel bír napjainkban, amikor a személyes találkozások csökkentése és a gyors ügyintézés az elsődleges cél. Az autólízing sokak szerint már egy elavult finanszírozási forma, így hasznos, ha más területeken is otthonosan mozogsz, autóvásárlást tervezve.