Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.10.06

Biztonsági autós gyerekülés áruház – nem könnyű a választás

Minden gyermekéről felelősen gondolkodó felnőtt fejében előbb-utóbb megfordul a gondolat, hogy vajon milyen módon zajlanak majd az autós utak a kis utasok társaságában. Manapság már olyan lélegzetelállító a felhozatal autós gyerekülések területén, hogy egy kicsit mindnyájunknak szakértőjévé kell válni a témában annak érdekében, hogy jól döntsünk, vagy legalábbis helyesnek érezzük a végső választást. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert Magyarországon számos biztonsági autós gyerekülés áruház van.

 

biztonsagi-gyerekules-auto.jpg

 

Ezek rendszerint online boltok, vagy kombinációja a hagyományos és az internetes boltoknak. Ahelyett, hogy ismertetnénk, mitől előnyösebb egy internetes vásárlás a hagyományossal szemben, fontosabb tudni, hogy miféle fő különbségeket vegyünk szemügyre a döntésünk meghozatala során. Egy gyanútlan, tapasztalatlan szülő ránézésre szeret választani, hiszen logikusnak tűnik. Az elgondolás az, hogy amelyik ülés tűnik első ránézésre a legnagyobbnak, majd az fogja leghosszabb ideig biztonságban szállítani gyermekünket. Az ördög azonban sajnos most is a részletekben rejlik. Érdemes megfigyelnünk ugyanis az ülés teherbírását, ami kilogrammban adott.

 

Ez általában egy sáv, de nem mindegy, hol kezdődik, és hol ér véget. Ugyanis ha gyermekünk nem éri el az alsó határát a javasolt súlynak, megtörténhet, hogy túl nagynak bizonyul a gyermek méretéhez képest az ülőalkalmatosság, s ezáltal már vesztett is a biztonsági faktorból, kényelemből. Rendkívül lényeges, hogy mennyire állítható a szék, dönthető-e, illetve a szíj, amivel a gyereket rögzítjük, tényleg kényelmes, puhácska legyen, ugyanakkor mégis stabilan tartsa a kicsi testét.

 

A fejet tartó alkalmatosság milyenségét szintén erősen javasolt megvizsgálni, kiváltképp, ha hosszabb utakat is tervezünk, hiszen anélkül nincs, hogy el ne aludjon az úton a csöppség. Noha már szinte mindegyik ülésre igaz, azért csak nézzük meg, hogy lehúzható-e az ülést borító anyag, hiszen gyerekekről lévén szó praktikus, hogy időnként kimossuk. A szín a választás során már csak hab a tortán, bár a statisztikák szerint a hölgyek nem csak az autókat, de a gyereküléseket is eszerint választanák ki, ha rajtuk múlna.