Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.12.08

Befecskendezési gondok

Diesel autóknál jellemzően előfordul, hogy pár százezer kilométer után kisebb-nagyobb javításra szorulnak. A lista élét jellemzően a befecskendező rendszer vezeti. Főleg az injektorok mondják fel a szolgálatot. Működésüket természetesen befolyásolja az is, hogy milyen minőségű üzemanyagot tankolunk. Sőt még az is, hogy milyen rendszerességgel és alapossággal tartjuk karban a gépjárművünket. De az is, hogy használunk-e például adalékanyagot is. 

 

injektor.jpg

 

A meghibásodás jelei 

 

Ezek a jelek mindig észrevehetőek, és nagyon nyilvánvalóak az autótulajdonosok számára. Javasoljuk, kapcsoljon gyorsan, mert a kezdetben aprócska, olcsóbban javítható hiba valami olyanhoz is vezethet, ami miatt mélyen a zsebébe kell majd nyúlnia. Az autónak ingadozni kezd az alapjárata, de jellemzően magasabb fordulaton már tökéletesen működik. Vagy a gépkocsi magas fordulaton letilt, blokkolva ezzel a gyorsítást. A kipufogó a korábban megszokottnál sokkal jobban vagy akár durván füstöl. Sőt többet eszik a kocsi, mint korábban. Furcsa zajok szűrődnek ki motorháztető alól, kerepelés, csörömpölés vagy kopogás hallatszik. 

 

Problémák okai 

 

Az alapjárati gondokat az alapjárati befecskendezési mennyiség csökkenése okozza. A nehézkes gyorsítást az injektorok terhelési értékeinek csökkenése is kiválthatja. A nagy füst a magas résolajveszteségből is adódhat. A fogyasztás növekedése a befecskendezési értékek eltolódása miatt következik be. A befecskendezett üzemanyag nem jó időben, és mennyiségben érkezik, amely a gépkocsi működési problémáit okozza. Jellemzően a kezdeti problémák még enyhébbek, majd az idő előrehaladtával ezek súlyosbodnak. Ha nem kerül az autója szakszerű kezek közé, akár rossz vége is lehet a dolognak. Gondolunk itt az autó meghibásodására, de a meghibásodásból eredő balesetre egyaránt. Súlyos injektor hiba okozhatja a motorblokk kigyulladását is. 

 

Javítási folyamatok 

 

Önnek más teendője nincs, mint felvenni a kapcsolatot a Tamorin Kft.-vel! A porlasztók szervize egy bevizsgálással fog kezdődni. Ennek során megállapítják azt, hogy melyik injektor milyen állapotban van. A felújítható porlasztók szakemberek és gyári alkatrészek segítségével hibátlanná tehetőek. Vannak sajnos nem felújítható modellek is. Ezek esetében cseredarabot kínálnak, vagyis egy, a gyártó által felújított elemet polcról. A javítási munkálatok után ajánlott teljes üzemanyagrendszer tisztítást végezni. Ebben egy dízel szervíz  lesz majd a segítségére. 

Sokszor mondják, rossz autó nincs, csak rossz kezek közé került jármű. Amennyiben az autószerelője megnézte gépkocsiját, a szerviztől tudhatja is, milyen alkatrészt kell megnézetnie, szükség esetén felújittatnia. Az alkatrész pontos azonosítása után akár már konkrét árajánlattal is tudnak szolgálni Önnek. Ha profi, leinformálható, garanciális, számlás szervizre van szüksége diesel nagynyomású szivattyú vagy injektor felújításához, megtalálta Magyarország legjobbját. Országos lefedettséggel rendelkeznek, így legyen Ön bárhol kishazánkban, rájuk ezen a területen biztosan számíthat.

 


loading...