Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.04.25

A legfőbb trend az autóiparban

Manapság olyan időket élünk, hogy az elektromos autók egyre gyorsuló ütemű térhódítása minden más iparági trendet háttérbe szorít, és biztosak lehetünk benne, hogy e folyamat nem túl távoli végén mindenkorra búcsút inthetünk a belső égésű motorral felszerelt autóknak.

 

Környezettudatosság mindenekelőtt

 

Tulajdonképpen nem nagyon van érv, amely ezen tendencia ellen szólna, hiszen a bonyolult felépítésű, fosszilis energiahordozókat elégető, sok karbantartást igénylő benzin- vagy dízelmotorral szerelt autók hátrányai már olyan terhet jelentenek a tulajdonosok és a klímavédelem céljaiért küzdő országok számára, amelyek már nem igazán tolerálhatóak.

 

Manapság a világ nagy autógyártói sorra jelentik be azokat a dátumokat, amikor végleg felhagynak a hagyományos motorú autók gyártásával, és áttérnek a kizárólag elektromos áram segítségével hajtott járművek gyártására és forgalmazására. Ezek a dátumok már nagyon közeliek, és legfeljebb 10-15 éven belül megtörténik ez a teljes iparági váltás.

 

eauto-toltokabel.jpg

 

Toyota a világ élén

 

Ha a jelenség kezdetét szeretnénk meghatározni, akkor harminc évvel ezelőttre kell visszatekinteni, hiszen akkor, 1992-ben alapította meg a Toyota azt a részlegét, amelynek feladata volt az autók elektromos hajtásának kidolgozása.

 

A Toyota, mint a világ legnagyobb autógyártója nem vette félvállról a dolgot, és már a kilencvenes évek második felében elérhetővé tette a szabadidő terepjáróját, a RAV4-et elektromos hajtással. A nagy dobás viszont minden kétséget kizáróan az első nagy szériában piacra kerülő hibrid, azaz benzin és elektromos hajtású autó volt 1998-ban.

 

Ez volt az első generációs Prius, amely fantasztikus siker lett világszerte, és amely újabb és újabb generációi azóta is meghatározóak a piacon. A Toyota azóta sem vett vissza a fordulatszámból és a legendás minőségből jottányit sem engedve mára rendkívül kiforrott rendszert tud a vásárlóinak árulni.

 

Elektromos hajtás rendszerüket egyéb márkák autóiban is megtaláljuk, mert megismerve magas színvonalukat, sokszor a konkurensek is a Toyotától szerzik e modulokat. Az villanyautók töltéséről és a szükséges kiegészítőkről az EautóTöltőkábel.hu oldalon találhatunk minden részletre kiterjedő tájékoztatást.

 

Teljesen új modell

 

A Toyota nem lankad, és olyan lendületben van e téren, hogy a következő 2-3 évben nem kevesebb, mint 17 elektromos hajtású autót fog bemutatni, és az első fecske már Európába is megérkezett bZ4X néven.

 

Ez a minden ízében high-tech termék egy igazi erődemonstráció a Toyotától, hiszen minden olyan innovációt beletettek, amelyre a japánok képesek 2022-ben. Az akkumulátorok, a meghajtómotorok, a hajtás rendszer, a fedélzeti elektronika hemzseg az olyan újdonságoktól, amelyek biztosítják, hogy a cég piacvezető legyen ebben a szegmensben is.

 

Mindez egy szemrevaló, kényelmes és praktikus karosszériába csomagolva teszi olyan ajánlattá az autót, hogy aki jövőbe mutató technikával kíván közlekedni manapság, az egyszerűen nem hagyhatja ki a számításból a Toyota újdonságát.