Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.09.07

MSZP: a Fidesz szerint kiemelt nemzetgazdasági érdek a kaszinókoncesszió

A Fidesz szerint kiemelt nemzetgazdasági érdek, hogy a kaszinókoncesszió meghosszabbításával a következő 35 évben is tovább gazdagítsák a kormányszóvivő férjét és Orbán Viktor "kötélbarátját". Természetesen pályáztatás nélkül és a nyilvánosság elől elrejtve, a fideszesekre jellemző "Szia, Uram, évi tízmilliárdos biznisz érdekel?" – módon kötötték meg az üzletet.

online-kaszino.jpg

A fideszes potentátoknak semmit sem kellett csinálniuk és az ölükbe hullott az évente 10 milliárd forintot termelő koncessziós jog. Ezzel szemben a cégeknek és az állásukat elvesztőknek valóságos kálváriát kellett végigjárniuk azért, hogy megkaphassák az alamizsnának tekinthető bértámogatást vagy álláskeresési járadékot.

A Fidesz a kiváltságos 1 százaléknak, a rendszer kegyeltjeinek, a kiválasztottak szűk körének kedvez. A kormány legfőbb célja a lojális fideszes oligarchák támogatása, a Mészárosok, Tiborczok, Garancsik és társaik gazdagodása többet ér számára, mint a válság miatt bajbajutottak megsegítése, többet ér, mint a munkavállalók tisztességes bére.

Az MSZP célja, hogy 2022-ben véget vessen ennek a korszaknak és olyan új politikát folytasson, ami az ország 99 százalékának érdekeit képviseli a leggazdagabbak 1 százaléka helyett. Az MSZP továbbra is azt ígéri, amennyiben jövőre miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely alakíthat kormányt, akkor egy olyan Magyarországot hozunk létre, amelyben az emberek segítséget és esélyt kapnak, ahol a jobb élet nem privilégium - közölte az MTI Országos Sajtószolgálatával kedden az MSZP Országos Központja.