Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.05.10

Végső nyugalomra helyezték Fülöp Valter Zala megyei rendőrfőkapitányt

A családtagok és rokonok mellett több ezer tisztelője kísérte utolsó útjára szombaton a Zala megyei Pacsán a 42 éves korában, súlyos betegségben elhunyt Fülöp Valter megyei rendőrfőkapitányt.
Papp Károly országos rendőrfőkapitány búcsúbeszédében úgy fogalmazott: olyan rendőrtől kell búcsút venni, "aki sugározta a megtalált életpálya örömét, akinek közismert volt a hivatása iránti elkötelezettsége, akinek egész élete, emberi magatartása, múltbéli tettei az ércnél maradandóbban őrzik emlékét".
Felidézte, hogy Pacsán született és járt általános iskolába, majd a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnáziumban érettségizett, és sorkatonai idejét is ebben a városban töltötte. A rendőrtiszti főiskola után a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen is diplomát szerzett.
A fővárosi XI. kerületi rendőrkapitányság vizsgálati alosztályán, majd a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vizsgálati főosztályán több beosztásban is dolgozott. A XII. kerületi kapitányság vezetői, majd a BRFK bűnügyi igazgatói posztja után vette át a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetését - sorolta az országos rendőrfőkapitány.
Fülöp Valter doktori címet is szerzett, és dandártábornokká nevezték ki.
Életének 42. évében méltósággal viselt, gyógyíthatatlan betegség következtében május 2-án hunyt el az egyik fővárosi kórházban. A Belügyminisztérium saját halottjaként kísérték utolsó útjára.

Fülöp Valter temetésén a családtagokon és rokonokon kívül több ezren vettek részt. Ravatalánál díszőrséget álltak a magyar rendőrség vezetői, a megyei főkapitányok, jelen voltak bírósági, ügyészségi vezetők, a társhatóságok képviselői, szlovén és horvát rendőri vezetők, Zala megyei politikusok és polgármesterek, továbbá művész barátai.
Búcsúztatásán felvételről Gesztesi Károly tolmácsolta Fülöp Valter két versét, egyik költeményének feldolgozását pedig a Kormorán együttes adta elő. Amikor koporsóját a sírgödörbe engedték, a megyében megszólaltak a rendőrautók szirénái. MTI