Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.09.12

Vas megyét kábítószerrel ellátó hálózatot számoltak fel - Videóval

vas-megye-kabitoszer.jpgKattant a bilincs annak a négy férfinak a csuklóján, akiket a Vas megyei nyomozók és a Terrorelhárítási Központ munkatársai közös akció keretében elfogtak.
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság és a Celldömölki Rendőrkapitányság nyomozói a Terrorelhárítási Központ munkatársaival közösen, összehangolt rendőri akciót hajtottak végre 2013. szeptember 11-én és 12-re virradó éjjel.
A TEK munkatársai az akció során Budapesten és Celldömölkön két-két helyi lakost fogtak el, akik megalapozottan gyanúsíthatóak kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésével. Az egyenruhásoknak egy kiterjedt, főként Vas megyei kábítószer-fogyasztókat kiszolgáló hálózatot sikerült felderíteniük és felszámolniuk. A rendelkezésre álló adatok alapján a celldömölki személyek 2013-ban rendszeresen, különböző fajtájú kábítószereket vásároltak a budapesti kapcsolataiktól azzal a céllal, hogy azokat fogyasztóiknak továbbértékesítsék.

A nyomozók a több helyszínen végrehajtott házkutatások alkalmával nagy mennyiségű, értékesítésre szánt, kábítószergyanús anyagot is lefoglaltak. Tekintettel arra, hogy az elkövetők elfogása kapcsán felmerült a gyanú, hogy a kábítószert is fogyasztó terjesztők ön-és közveszélyes állapotuknál fogva meghiúsíthatják az eredményes rendőri tevékenységet, a „rajtuk ütés” a Terrorelhárítási Központ munkatársainak bevonásával történt.
A rendőrök a 23 éves S. Mihályt, a 37 éves K. Gábort, a 38 éves G. Balázst és a 24 éves K. Bálintot elfogásukat követően gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. Az ügyben a Celldömölki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított - közölte csütörtökön a rendőrség honlapján a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.