Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.06.02

Van már 3G-s mobilinternet Letenyén

A fiatalok kérését tolmácsolva Dömők József önkormányzati képviselő először 23 hónappal ezelőtt - azután még többször is - interpellált az miatt, hogy a kor követelményeinek megfelelően legyen elérhető Letenyén is 3G-s mobilinternet szolgáltatás. Ezt követően többszöri levelezés, egyeztetés indult el a letenyei vezetés és a Magyar Telekom (T-Mobile) között. Végül az idén május közepén az átvitelhez szükséges technikai eszközök felszerelésre kerültek a Letenyei Közös Önkormányzati Hivatal udvarában lévő 21 méter magas toronyra. Az önkormányzat tulajdonában lévő tornyot egyben fel is újították, megerősítették, hogy az jobban ellenálljon az időjárás viszontagságainak. A tesztüzemet követően a műszaki átadás május 30-án (pénteken) történt meg a hivatal udvarában. Itt az okmányokat Halmi Béla polgármester és rendhagyó módon Dömők József igazgató-képviselő vette át a Magyar Telekomot képviselő Egegi Lászlótól és a munkálatokat elvégző Micro-Top Kft munkatársától, Fitos Józseftől.

letenye-3g-mobilinternet.jpg

letenye-adotorony.jpg

A mobilinternetezőkön kívül kívül nagy használt veszik majd a gyors letenyei internetnek a városba látogató, laptoppal, tablettel rendelkező vállalkozók és a turisták is.
A fejlesztésnek köszönhetően nem csak a 30-as, telekomos mobilinternet gyorsult fel, hanem a mobiltelefonálás minősége is jelentősen javult Letenyén.
Mint megtudtuk a toronyra épített eszköz alkalmas a 4G-re is, ha azt a forgalom indokolja, a szakemberek átállítják a műszert.

(A 3G egy vezeték nélküli mobilinternet szabvány. A harmadik generációt képviseli, és jóval nagyobb adatátviteli sebességre képes (akár 21 Mbit/s HSPA + használatával, egyébként max. 384 kbit/s), mint a második generációs (2G), GSM-szabványnál legfeljebb 220 kbit / s az adatátviteli sebesség. Wikipédia)