Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.06.27

Túl van az USA-ban első, 12 órás műtétjén a letenyei Varga Zsolt

Az adományozóknak köszönhetően az USA leghíresebb és legrégebbi, Cincinattiben lévő gyermekkórházában már túl van az első, 12 órás műtétjén a 19 éves letenyei Varga Zsolt! A Hirschprung - kórban szenvedő Zsoltot az amerikai orvoscsoport még a hét elején műtötte meg először. A komoly sebészeti beavatkozás után egy éjszakát töltött az intenzíven Varga Zsolt, akinek szívéve a műtét után nagyon felgyorsult, de már rendben van - értesült a Letenye Média Tóthné Gécsek Ágnestől, az édesanyától.
Ágnes azt is írta, hogy nehéz napokon vannak túl, de sikerült megtenni az első lépéseket a gyógyulás felé. Zsoltot először kiültették egy székre, majd idővel sikerült neki néhány lépést tennie a kórházi folyosón is. A fiú még nagyon gyenge, de jó kezekben van.
Ágnes az USA-ból is köszöni, hogy annyian aggódnak a fiáért és honlapunkon keresztül is hálás szívvel mond köszönetet Önöknek és minden adományozónak, hogy Zsolt kaphatott egy esélyt arra: ő is ugyanúgy élhesse mindannapjait, mint a hasonló korú fiatalok!

letenye-varga-zsolt.jpg