Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.10.26

Tudjuk, hogy savanyú, meg sz.r, de a miénk - Szurkolók tüntettek Budapesten

Résztvevők a szurkolói csoportok demonstrációján Budapesten, a Kossuth téren 2014. október 26-án. A tüntetők célja, hogy felhívják a figyelmet a Magyar Labdarúgó Szövetség, valamint a klubvezetők szerintük szurkolóellenes szemléletére és intézkedéseire. Fotók: MTI - Szigetváry Zsolt

szurkolok-tuntettek-budapest-1.jpg

A felhívás szövege:

Szurkolótársak, futballszerető magyarok!

A hazai labdarúgó-stadionok elnéptelenedése, a magyar labdarúgásban tapasztalható több évtizedes hanyatlás, a valós problémákkal való szembenézés helyetti örökös kifogáskeresés arra sarkallt minket, hogy közös figyelemfelkeltő akciót szervezzünk!
19 hazai labdarúgótábor 2014. október 26-án egy közös tüntetésen fogja felhívni a figyelmet labdarúgásunk helyzetére. Azért választottuk az október 26-i időpontot, mert nem akartuk, hogy a pártok választási céljaikra használhassák a tüntetésünket, illetve a Románia elleni mérkőzés előtt sem szerettünk volna hangulatot gerjeszteni, mert ott a győzelem a legfontosabb.
A tüntetés hétvégéjén az NB I-es meccsek teljes bojkottjára is szeretnénk felkérni minden hazai futballbarátot, aki szeretne újra élvezhető, nemzetközileg is elfogadható eredményeket elérő focit látni a hazai stadionokban!
Tudjuk, hogy savanyú, meg sz.r, de a miénk, ám akkor is a miénk lenne, ha kicsit jobb és élvezhetőbb lenne! Nem tudjuk elhinni, hogy akik még a jelenlegi állapotok mellett is kijárnak a mérkőzésekre, azok nem szeretnék, hogy jobb legyen a focink. Ha előrelépést akarnak, ahhoz előbb szembe kell nézni a problémákkal. A problémákra pedig fel kell hívnunk a figyelmet!
Együtt! Csak együtt, oldallelátós a kanyarban üllővel, fiatal az öreggel, szkennelt a szkenneletlennel, ultra és nem ultra összefogva, és nem megosztva tudja megmutatni, hogy elegünk van – Vági Mártont idézve – a magyar labdarúgás 25 éve zajló széthordásából! Szurkolói Iroda
 

szurkolok-tuntettek-budapest-2.jpg