Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.07.23

Trafiktörvény 2.0:Dohánymaffia orgazdáira csapott le a NAV Baranyában-Videóval

Adózatlan cigarettával, dohánnyal és alkohollal kereskedő orgazdákra csaptak le a NAV munkatársai Baranya megyében. 
Pécsett két autó közúti ellenőrzésekor kereskedelmi mennyiségű adózatlan, vágott, fogyasztási dohányt talált a NAV Baranya Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság Rendészeti Osztálya.
Az adójegy nélküli jövedéki termékeket a pénzügyőrök lefoglalták. Ennek nyomán a NAV pénzügyi nyomozói az elkövetők Baranya megyei ingatlanjaiban házkutatást tartottak és további 278 kilogramm vágott fogyasztási dohányt, 1180 doboz adójegy nélküli és 44 doboz házilag töltött cigarettát, valamint 53 és fél liter ismeretlen alkoholtartalmú szeszes folyadékot foglaltak le.
A négy elkövető nem tudta igazolni, hogy a termékek után megfizették volna a jövedéki adót, ezért a nyomozó hatóság gyanúsítottként hallgatta ki őket orgazdaság bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt. Az állami költségvetésnek okozott kár, az eddigi adatok alapján, meghaladja az ötmillió forintot, és elképzelhető, hogy ez az összeg a nyomozás további szakaszában módosul. Mint kiderült, a gyanúsítottak interneten rendelték a fogyasztási dohányt, amit futárszolgálat szállított Baranya megyébe - közölte kedden a NAV, Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága. (Forrás: nav.gov.hu médiaszerver)