Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.04.02

Tömegverekedés - Bíróság elé állnak a kanizsai szurkolók

Nagykanizsán a Russay Olivér Sportcsarnokban 2013. február 16-án 16,45. órai kezdettel rendezték meg  a Murafém Kanizsa KKS  és a Zalaegerszeg KKMB II. osztályú bajnoki  kosárlabda mérkőzést.

8-10 perccel a kezdés előtt egy nagyobb létszámú, ittas kanizsai szurkolói csoport érkezett a sportcsarnokba, akik trágár szavakkal azonnal szidalmazni kezdték a bemelegítést végző zalaegerszegi játékosokat és vendégszurkolókat.
A mérkőzés I. negyedének 9. percében inzultálni kezdték a zalaegerszegi csapat 10-es számú játékosának barátnőjét, akit  fejbe is ütöttek. Látva  a történteket az érintett egerszegi játékos a barátnője segítségére sietett, amikor a kanizsai szurkolók közül elsőként  az  egyik vádlott  ugrott be a küzdőtérre, és ütni kezdte,    az odasiető vendégjátékosokat is megtámadta, az őt eltávolítani szándékozó személyeket  pedig ellökte. A megvadult szurkoló agresszív és fenyegető  volt, szólt a társainak is,   hogy jöjjenek be a pályára és támadják meg a pályán lévő játékosokat. Egy másik vádlott társaival együtt a felhívásra ugyancsak beugrott a játéktérre, ahol a zalaegerszegi csapat egyik játékosát megrúgta, egy másikat  leköpte, a 25-ös mezt viselő játékost pedig meg is ütötte.  Ezután  egész szurkolói csoportok  özönlöttek a pályára, és tömegverekedés alakult ki. Ennek során a vádlottak és más személyek  a vendégeket szidalmazták, lökdösték, ütötték, és rugdosták.   A kanizsai szurkolók  kirívóan közösségellenes, erőszakos magatartásukkal riadalmat és megbotránkozást keltve   meghiusították a  mérkőzés lefolytatását.

tomegverekedes-nagykanizsa-1.jpg

tomegverekedes-nagykanizsa-2.jpg

(Fotók: Kanizsa TV)
A Nagykanizsai  Járási Ügyészség  nyilvános rendezvényen, csoportosan elkövetett garázdaság büntette miatt emelt vádat a Nagykanizsai  Járásbíróság előtt - közölte a Letenye Médiával kedden Dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.