Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.04.27

Tisztújítás - Új elnököt választottak a letenyei önkéntes tűzoltók

Április 25-én (pénteken) tartotta tisztújító közgyűlését a közel 100 tagú letenyei székhelyű Önkéntes Tűzoltó Egyesület (ÖTE) melyen jelen voltak a baráti horvát és szlovén önkéntes tűzoltók képviselői is. Az általános iskola étkezdéjében megtartott program során Mándli Géza a civil szervezet elnöke és Bedőcs Attila parancsnok számolt be az öt éves ciklus alatt elvégzett munkáról valamint a verseny és pályázati sikerekről. Bedőcs Attila arról is szólt, hogy egészségügyi állapota miatt nem tudja vállalni újra a parancsnoki beosztást, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy mandátuma lejártával emelt fővel távozhat az 5 évvel ezelőtt megválasztott vezetőség minden tagja.  Az ellenőrző bizottság jelentése és a munkaterv elfogadása után hat új tag belépésére - köztük Farkas Szilárd önkormányzati képviselő - mondott igent a közgyűlés.
Az elnöki posztra Ernszt Gábor és Kovács Tibor kapott jelölést, melyek közül jelentős többséggel (34-9)  Kovács Tibort választották az ÖTE új elnökének. Az önkéntes tűzoltók Bíró Lászlót választották meg titkárnak és gazdasági felelősként Helber Istvánné kapott újra bizalmat a tagságtól.

letenye-onkentes-tuzoltok1.jpg

letenye-onkentes-tuzoltok2.jpg

Az új elnök terveivel kapcsolatban lapunknak elmondta, hogy fő céljai között szerepel a hagyományok, az elődök munkájának folytatása, a fiatalság nevelése, a versenyző csapatok felkészítése és a felnőtt versenyzői csapat újraélesztése. Fontosnak nevezte a jelenlegi szakmai színvonal megtartását, fejlesztését és a nemzetközi kapcsolatok ápolását valamint a hazai szakmai szervezetekkel és tűzoltó egyesületekkel való kapcsolattartást is.
Mint Kovács Tibortól megtudtuk, az ÖTE parancsnoki, szertárosi, rajparancsnoki, ifjúság és felnőtt verseny felkészítői később megbízással kerülnek kinevezésre.

letenye-ote-kovacs-tibor.jpg

A 127 éves letenyei tűzoltó egyesület következő nyilvános programja május 11-én lesz, amikor Szent Flóriánra emlékezve kerül megrendezésre a hagyományos tűzoltónap. (Fotók: képek az egyesületi közgyűlésrőll és Kovács Tibor az ÖTE új elnöke)