Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.06.07

Térfigyelő buktatta le a rablópárost - Videóval

szekesfehervar-rablas.jpgEgy székesfehérvári asszony  tett bejelentést a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére, miszerint őt két ismeretlen, egy férfi és egy nő Székesfehérváron a Huba közben gázsprayvel lefújta, és a nyakából az aranyláncát megpróbálta kitépni. Az idős hölgy segítségért kiáltott, ezért a páros elmenekült, így a láncot nem sikerült elvinniük.
A rendőröket az adatgyűjtés során egy videófelvétel is segítette.  A kapitányság egyik nyomozójának ismerősnek tűnt a páros, korábban már más ügyben találkozott velük. A gyanúsítottakat siekrült beazonosítani, ezt követően elfogták és előállították őket.
M. Alexandra 22 éves és Gy. Dániel 23 éves pákozdi lakost ezt követően rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók. A bűncselekmény elkövetését beismerték, kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.
Ügyükben gyorsított eljárás lefolytatására került sor. Bíróság elé állításuk a mai napon történt meg, melynek során a Székesfehérvári Járásbíróság a nőt két év két hónap végrehajtandó börtönbüntetésre és két év közügyektől eltiltásra ítélte, míg a férfit négy év hat hónap végrehajtandó börtönbüntetésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte. Mindkét vádlott fellebbezett, az ítélet nem jogerős. A bíró a másodfokú ítélet kihirdetéséig továbbra is elrendelte előzetes letartóztatásukat. - hozta nyilvánosságra június 6-án a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.