Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.04.18

Zsoldoscsapattal akartak elfoglalni egy magyarországi gyárat

Hihetetlen eset történt pénteken, ugyanis a cég közlése szerint az éjszaka zsoldoscsapattal akarta elfoglalni a DUNAFERR-t az ukrán kisebbségi tulajdonosi kör - írta szombati  sajtóközleményében az ISD DUNAFERR Zrt.

Mint fogalmaztak:

"Az elmúlt hónapok verbális és jogi agressziója - valamint számos fenyegető üzenet - után fizikai agresszióra készült Mikó István és csapata. Mikó a DUNAFERR ukrán kisebbségi tulajdonosának, Tatjana Tarutának és köreinek képviseletében jár el, és a DUNAFERR információi szerint, toborzott zsoldoscsapattal készült elfoglalni a vasművet. A feltűnően sok, kopaszra borotvált, kimondottan militáns benyomást keltő férfiakból álló csapatot pénteken az esti órákban a hatóságok feltartóztatták.

A DUNAFERR szeretné megköszönni a rendőri és állami szerveknek, Dunaújváros vezetésének, hogy megakadályozták az erőszakot és megvédték a várost, a dolgozókat és a DUNAFERR-t ettől a Magyarországon példa nélküli, önkényes és agresszív csapat által végrehajtott támadástól. Hatalmas köszönettel tartozunk minden egyes kollégánknak, akik helyt állnak ebben a rendkívüli helyzetben is és jelenleg is biztosítják a gyárban a folyamatos termelést, amely a DUNAFERR fennmaradásának kulcsa, mert az ún. folyékony termelési fázis nem állhat le egyetlen pillanatra sem.

A vállalatvezetés hálás azért a rengeteg támogatásért és támogató üzenetért, amely a DUNAFERR dolgozóitól és Dunaújváros lakosságától érkezik folyamatosan.

dunaferr-dunai-vasmu.jpg

(A Dunaferr főbejárata. Fotó: Facebook)

A támadás ellenére zavartalan a termelés

A DUNAFERR információja szerint gyakorlatilag le akarták rohanni és jogalap nélkül akarták elfoglalni a vállalatot azok, akik az elmúlt hónapokban hamis meghatalmazásokkal és a járványhelyzet által előidézett jogi hézagokat kihasználva próbálták átvenni a cég irányítását. A támadók tervei és a kapukon kívül zajló események ellenére a vállalatnál most is zavartalan a termelés, a szakemberek a megszokott fegyelemmel végzik a munkát a kohóknál és más gyáregységekben is."

Az állami hírügynökség az esetről szombaton többek között így számolt be

Rendőri intézkedésre volt szükség péntek este Dunaújvárosban a Dunaferr tulajdonosai között kialakult konfliktus miatt.
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI megkeresésére szombaton annyit közölt: péntek este arról kaptak információt, hogy Dunaújvárosban többen jogellenes magatartásra készülnek.

A rendőrség a közterületek rendjének fenntartása érdekében, megfelelő létszámú erőket összevonva rendőri intézkedéseket hajtott végre, személyeket igazoltatott, gépjárműveket ellenőrzött - ismertették.

Megjegyezték: egy esetben közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt a rendőrség szabálysértési eljárást kezdeményezett.
Kiemelték: bűncselekmény gyanúja nem merült fel, Dunaújváros területén a közlekedés rendje helyreállt.

Az ISD Dunaferr Zrt. irányításáért lassan egy éve folyik a harc az orosz többségi tulajdonos és az ukrán kisebbségi tulajdonos között, ez jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország legnagyobb kohászati vállalata válságban van.

Sajtóértesülések szerint a gyárat - amit Mikóék jogos tulajdonuknak tartanak - ismét megpróbálják majd elfoglalni, de a következő alkalommal 600-800 emberrel érkeznek majd.