Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.10.10

Warren Buffett jelenti - ismertető

Warren Buffett az értékalapú befektetés mestere. Magam is azok közé tartozom akik csodálják .  A textil piacon működő Berkshire vállalatot megpróbálta helyrehozni de miután nem sikerült így folyamatosan kivonult a textil piacról. Így gyakorlatilag a Berkshire egy alapként szolgált amit meg kellett töltenie értékekkel. Így egy sikeres holdingot hozott létre.
Állítólag már gyerekkorában is üzletelt . A boltban megvásárolt karton Coca Colát és azt árulta az utcán majd ezt a pénzt visszaforgatta. Imádja a befektetést ez lehet a siker egyik nagy kulcsa. Hiszen amit nem szeretünk ténykedni abban nem is vagyunk nagyon jók. Akkor mindig lesznek nálunk jobbak.

 

warren-buffett.jpg

 

Az egyik forrásban azt olvastam róla,hogy volt rá példa elköszönt a vendégektől és a szobájában jelentéseket olvasott. Kívülállók azt mondanák megszállottság. De nem az ,hanem szeretet . Szereti ezt és így jó az élet számára.
A bölcs jelzőt nem véletlenül kapta. Hiszen aki tudja mennyire viszontagságos a befektetések világa az tudja mennyire nehéz . Olykor kivárunk vagy eladunk máskor zöld jelzést kapunk a befektetésre. A sűrűn ingadozó részvény árak is őrlik az embert. De ő türelmes. Ez is az egyik alapvető tulajdonság amely kell a sikeres befektetéshez.
Nem fektet olyasmibe amit nem ért. Ahhoz ,hogy megértsük a társaságot a lehető legtöbb információval kell rendelkeznünk. És az információ szerzésben is nagy Warren Buffett .


Sokan próbálják utánozni a befektetéseit. Még itt hazánkban is példálóztak vele és próbáltak valamit  összehozni úgy ahogy azt Warren tette. De nem jött össze . Valamin mindig elbuktak. Volt aki gyorsan akarta az eredményeket míg Warren Buffettnek ez több évtizedbe került.


Egy sikeres holdinghoz évek kellenek. Sok sok év. Mert az igazán nagy lehetőségek nem mindennaposak és nem minden évesek. Ahhoz,hogy sikeresek lehessünk csak értéket tehetünk értékhez. Különben az értéktelen elviszi az értékes hasznát. Nehéz. De ha van rossz döntésünk akkor azt gyorsan kell korrigálni. Gyorsan kell dönteni.


Ahhoz,hogy sikeres holdingot építhessünk meg kell ismernünk Warren Buffett gondolatait. Ő maga nem írt könyvet de Lawrence A. Cunningham vette a fáradságot és a befektető mester Berkshire Hathaway éves jelentéseiben talált gondolatait fűzte egy műbe.


A leckék befektetőknek és vállalatvezetőknek kifejezés igen helytálló. Magam is olvastam a könyvet sőt azóta újraolvastam többször is. És még újból elő fogom venni. Mért ? Mert elengedhetetlen. Ha valakit érdekelnek a befektetések akkor nem hagyható ki az önképzés. Meg kell ismernünk sikeres befektetők gondolatait. Ennek ez az egyik módja,ha elolvassuk ezt a könyvet. És persze nem ártana,ha minél több vállalat vezető is elolvasná. Mert egészen bizonyos vagyok benne,hogy ők is profitálhatnak ebből az ismeretanyagból.

 


loading...