Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.07.27

Vihar - Somogyban hétfőn még mindig több út járhatatlan volt

Somogyban 63 embert kellett kitelepíteni a hétvégén a heves esőzésekkel összefüggésben - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság a honlapján hétfőn.

Azt írták: a tűzoltókat 128 alkalommal riasztották, az ingatlanok és közművek védelmére 6800 homokzsákot használtak fel,  25 szivattyú szinte folyamatosan működött a károk felszámolásánál.

Hozzátették, hogy a védekezésben a hivatásos és az önkéntes tűzoltók mellett a járási mentőcsoportok, vízügyi szakemberek és civilek is nagy számban részt vettek.

somogy-megye-esozes-2020-auto.jpg

(Szombaton éjszaka éjszaka a nagyatádi elkerülő úton egy arra közlekedő autóst kellett a gépjárművéből kimenteni, mivel ráhajtott a leszakadt hídra)

somogy-megye-belviz-2020.jpg

(Ilyen volt szombaton az úttest a porroszentkirályi vasúti átjárónál. Fotó: Pere-Horváth Krisztina)

Az Útinform a honlapján azt közölte, hogy a 68-as főút továbbra is több helyen le van zárva Nagyatád és Böhönye között. Nem lehet közlekedni a főút 35-ös és 40-es kilométere között Nagyatád elkerülő szakaszán, valamint az 50-es és 57-es kilométer között Segesd és Böhönye között.

Ugyancsak zárva van a Somogyzsitfa és Csákány közötti 6812-es út az 1-es kilométernél, az Ötvöskónyi és Beleg közötti út, továbbá a Somogysámson és Sávoly közötti út. Utóbbit kerülni Hollád vagy Csákány felé lehet.

A Barcs és Berzence közötti összekötőúton, Babócsa településen, a 13-as kilométer közelében lezárták a Rinya-patak hídját a vízátfolyások okozta károk felmérése miatt. Babócsára csak Nagyatád felől lehet bejutni, a 68-as főút irányából nem. MTI

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt közölte, hogy vasárnap, hogy a Marcali és Boronka közötti útszakaszon egy ember a magas vízállás miatt önerejéből nem tudott kijönni, neki a város hivatásos tűzoltói segítettek, akik biztonságos helyre szállították a bajba került személyt. Vízzel elöntött garázsokból, pincékből és alagsori helyiségekből kellett a vizet kiszivattyúzni Böhönye és Ötvöskónyi településein, ahol egy-egy helyen akár két méter magasan is állt a víz.