Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.04.23

Veresegyház és a pálinka

A Veresi Pálinkaház számára fontos a hagyományok tisztelete és annak megőrzése. Veresegyház városában a magyarság szimbóluma ölt testet. A készítők nagy álma jött létre egy olyan helyen, ahol a múlt a jelen és a jövő egyszerre jelenik meg, mindez a hagyományos „kisüsti pálinka” zászlaja alatt.

 

veresegyhaz-palinkahaz.jpg

 

A pálinkaház indulásakor három hagyományos kisüsti gyártó termékeivel, több mint nyolcvan féle ízben kóstolhatják meg a vendégek a terméket. A vidéki gazdálkodás, a természet szeretete és sokszínűsége akár a gyümölcsök adta ízek és illatok varázslatos világa. A Veresi Pálinkaház feladataként és céljaként tűzte ki, hogy megmutassa és lehetőséget adjon azoknak, akik többet szeretnének tudni a pálinkakészítésről és annak fogyasztásáról egyaránt. A pálinkafőzés technikájának megismerése és a pálinkakóstolás lehetősége egy helyen valósul meg.

 

Ezen felül lehetőséget biztosítunk, hogy a párlatokat megvásárolhassák az érdeklődők. A bérfőzési igényeket hagyományos, kétüstös lepárló berendezéssel szolgálják ki, mindemellett a kóstoló ceremóniákról és a színes program lehetőségekről sem feledkeznek meg. Négytől - ötven főig van lehetőség pálinkakóstolót tartani a pálinkafőző-üzem bemutatásával egybekötve. Cégek, baráti társaságok, események, születés-névnapok, meglepetés események és még sok más eseménynek adnak otthont.

 

A Veresi Pálinkaházban a pálinkakóstolás,  18 évét betöltöttek számára érhető el, minimum négy főtől ötven főig tudják fogadni a vendégeket. A pálinkakóstoló program keretében megismerkedhetnek a vendégek a pálinka és gyümölcspárlatok történetével, földrajzi elterjedésével, külföldi és belföldi hagyományaival és a fogyasztási javaslatokkal. Megtekinthetik milyen technológiával készülnek a pálinkák, a két üstös főzési módról szakszerű tájékoztatást kapnak, esetenként működés közben is. Pálinkakóstoló programokra egész évben, folyamatosan lehetőség van.

 

Az üst legalább 300 liter anyag befogadására képes. A maximálisan felrakható mennyiségek, különböző gyümölcsök esetében változnak, ezekről az anyag szemrevételezése után tudnak pontos tájékoztatást adni. A cefrét előzetesen egyeztetett időpontban lehet beszállítani, legkorábban a főzés előtti napon. A fizetőnek kell gondoskodni a szállításról és a lerakodásról, a továbbiakban viszont nincs további teendője.
A program végén kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosítanak a vendégeknek, illetve igény esetén sofőrszolgálatot is igénybe vehetnek.