Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.12.19

Véradók és betegek üzentek egymásnak

Minden ember számára fontos a pozitív visszajelzés, a szeretet bármilyen formában történő kifejezése, hiszen ettől élünk, gyógyulunk, erősödünk! Ezt a kapcsot szeretné az Országos Vérellátó Szolgálat idei karácsonyi képeslap akciójával erősíteni a véradók és a vérkészítménnyel gyógyuló betegek között. Érezzék, hogy ismeretlenül is lehetünk fontosak egymásnak és lélekben együtt vagyunk.

 

veradas.jpg

 

Egy véradó üzenete a betegeknek: "Először is gyógyuljatok meg!
Másodszor vigyázzatok magatokra! Harmadszor, élvezzétek az életet, mert élni jó! (egy leendő Apuka)"
Egy beteg üzenete a véradóknak: "Kedves Véradó! Ismeretlenül ezúton köszönöm, hogy hozzájárult kislányom műtét utáni felépüléséhez! Hálásan köszönöm még egyszer"

Az OVSZ az adventi időszak előtt lehetővé tette mind a véradóknak,mind a vért, vérkészítményt kapó betegeknek, hogy írják meg véradással, gyógyulással kapcsolatos gondolataikat és üzenjenek egymásnak. Ezeket az üzeneteket karácsonyi képeslap formájában minden egészségügyi intézmény azon osztályain fekvő betegek részére eljuttatja az OVSZ az ünnepek előtti hetekben, akiknek gyógyulásához vérre, vérkészítményre volt szükség.

A betegek üzeneteit - Advent időszakában - az OVSZ minden véradónak átadja véradása alkalmával, amely mellé még egy zacskó szaloncukorral is megajándékozzuk őket.
Ezzel köszönve meg, hogy az ünnepi készülődés előtti hetekben is időt fordítanak a véradásra és gondolnak másokra.

Aki december 14-23. között bárhol az országban vért ad egy zacskó szaloncukorral ajándékozzuk meg, a két ünnep közötti napokban pedig 500g étkezési lencsével!

Boldog, békés ünnepeket és egészségben gazdag új évet kíván az Országos Vérellátó Szolgálat! (MTI-OTS)

Letenyén véradás december 22-én (kedden) lesz a Fáklya Művelődési Házban.