Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.08.24

Van olyan eszköz, ami megmenthet a vízbe fulladástól

Ezen a nyáron kiemelkedően sok olyan tragédiával végződő vízibalesethez kapott riasztást a Magyar Gyermekmentő Alapítvány, amelyek döntő többsége kellő körültekintéssel elkerülhető lett volna. Ahogyan sok életmentő szervezet, úgy ők is felhívják a figyelmet a fürdőzés, a vízisportok szabályaira, a tragédiák száma azonban ennek ellenére emelkedett.

 

restube.jpg

(Fotó: Facebook)


Kutatni kezdtek olyan Magyarországon is kapható eszköz után, amely a vízben történt vészhelyzetekben segítséget nyújthat. Rá is találtak egy ilyenre, megvették és tesztelték.

A Balatonon tartott vizsgálathoz kamaszokat hívtak segítségül. Arra voltak kíváncsiak, hogy milyen véleményt formálnak azok, akiknek ezt az eszközt szánják (egyáltalán használnák-e és ha igen, valóban életmentő lenne-e), milyen tapasztalatokat szereztek a használat során?
A Restube felfújódó biztonsági eszköz kiállta a próbát!


Egyetlen hátránya, hogy nagyon drága, közel húszezer forintba kerül. Ha azonban azt nézzük, hogy a 6-7 év felettieknél tényleg életet menthet - akár vízibicikliznek, úsznak, lubickolnak, eveznek, szörföznek, vagy vitorláznak - akkor megérheti a befektetés. (Az eszköz egyébként patroncsere után újból használható.)

(Forrás: Magyar Gyermekmentő Alapítvány - Facebook)