Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.02.24

Van, amivel meghatározhatjuk a benti levegő minőségét és az energiafelhasználásunkat!

A Zehnder rendszerével kezünkbe vehetjük az irányítást! Csökkenthetjük az energiafelhasználás mértékét, miközben folyamatosan frissíthetjük a benti levegő cseréjét!

 

Legyen szó picike lakásunkról a belvárosban, vagy irodai helyiségeinkről egy forgalmas út mentén, esetleg egy vidéki környezetben álló családi házról, fontos, hogy tudjuk, a levegő hőmérséklete és minősége cserélhető, beállítható akár távollétünkben is! Hogyan? Bemutatjuk a Zehnder szellőztető rendszerét!

 

szelloztetes-zehnder.jpg

 

A modern otthon légcseréje

 

Már nem a jövő otthonát vázoljuk fel, ha arról beszélünk, hogy létezik egy olyan rendszer, ahol a levegő minőségéről folyamatosan gondoskodik a rendszer. Ha ennek ellenére a megfelelő érték alá csökken a levegő minősége, a szellőztetőrendszer automatikusan magasabb fokozatra kapcsol, jelen sem kell lennünk.

 

A szellőztetőrendszert úgy is ki lehet alakítani, hogy egy okostelefonnal vagy egyéb webes felületen kényelmesen, gyorsan állíthatjuk a megfelelő fokozatra, miközben hazafelé tartunk. Nem kell innentől attól félni, hogy magasabb fokozaton hagytuk a szellőztetőgépet, gombnyomásra állíthatunk a rendszeren, ezzel rezsiköltséget spórolhatunk meg.

 

Nyári melegben előny

 

A szakemberekkel kiépített szellőztető rendszer előnyös, mert:

 

  • nyáron sem kell a meleg, fülledt, szagos lakásba hazaérkezni, friss levegő várhat minket

  • nincs többé bukóra hagyott ablak, ahol egy-egy zivatart követően beázik a lakás

  • nincs többé nyitott, szúnyogháló nélküli ablak és beözönlő rovarok

  • nem kell azon aggódni, hogy a szellőztető rendszer zajos és hőt bocsájt ki, mint minden gépészeti rendszer

  • nincsenek álmatlan éjszakák télen, mert az ablakon nem a kellemes, hűvös levegő áramlik be, hanem még mindig a kánikulai forróság

  • nincs egészségtelen levegő, mert megszűri a rendszer, és pollen, por és aeroszol-mentes levegő kerül be otthonunkba.

  • a klímaberendezés is kevesebbet fogyaszt

 

Téli időszakban is hasznos

 

Előnyeit a téli hónapokban is tovább lehet sorolni!

 

  • Nincs szükség arra, hogy reggeli és esti nagy szellőztetéseket csapjunk az egész házban, amivel elszökik az addig fűtött, meleg levegő.

  • A bent rekedt pára és a szagok miatt sem kell aggódni többé, hiszen a folyamatos levegő cserélésével a pára és a szagok is eltávoznak a zárt térből.

  • A kinti téli, szmogos levegő sem jut be az otthonunkba, mint a hagyományos szellőztetések alkalmával.

 

Ellenőrizhetjük a rendszert egy gombnyomással

 

A vezeték nélküli internet segítségével mindent kontroll alatt tarthatunk! Sőt! A gépek csatlakoztathatók a KNX életgépészeti rendszerhez, vagyis amely gépen feltűnik a KNX szabvány jelölés, azt össze is köthetjük a többi géppel is, amelyek innentől együtt is működhetnek! Nemcsak a biztonságot felügyelhetjük, hanem a kibocsájtott energiát is!