Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.09.11

Válsághelyzetet hirdethetnek ki Magyarországon az illegális bevándorlás miatt

Nagy esély van arra, hogy kihirdetik a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet a keddi kormányülés után - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

 

valsaghelyzet-illegalis-migracio.jpg

(Magyarország felé tartó migránsok Horgos határában, a szerb-magyar határ közelében 2015. szeptember 10-én. MTI Fotó: Molnár Edvárd)

 

A kormányszóvivő kifejtette: mivel a törvényi keretek rendelkezésre állnak, és a magyar határokra nehezedő nyomás nem csökken, sőt, nő, "nagy esélye van annak, hogy ez meg fog történni".

Harangozó Tamás MSZP-s képviselő kijelentésére, hogy ha bevetik a hadsereget a déli határon, akkor "vér fog folyni", Kovács Zoltán úgy reagált: a rémisztgetés nem segít a helyzet kezelésében, és a bevetés kifejezés önmagában is félelmetesen hangzik.

 

illegalis-bevandorlas-valsaghelyzet.jpg

(Illegális bevándorlók - összesen több százan - gyalogolnak Szeged-Szentmihályon, Szeged felé 2015. szeptember 10-én. A migránsok önkényesen elhagyták a Röszke melletti gyűjtőpontot, kitérve ezzel a kötelező regisztráció elől. MTI Fotó: Ujvári Sándor)


A hadsereg alkalmazása segítség, amelyet "békeidőben is joggal várunk el egy olyan szélsőséges helyzetben", amelyben az ország van - tette hozzá.
Hozzátette: a hadsereg segíteni fogja a rendőrséget a hatékonyabb határvédelemben. MTI