Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.01.19

Valóban sokba kerül a kertépítés?

Nos, a címben feltett kérdésre nem is annyira egyszerű válaszolni, mint ahogy az elsőre tűnik, ugyanis az ár igen sok mindentől függhet. Egy szép és ápolt hátsókertet meg lehet valósítani viszonylag kevés pénzből, de a kivitelezés akár egy kisebb vagyonba is kerülhet. Az első gondolata, most az lehet, hogy biztosan drágább, ha az öntözőrendszer Budapest területén van beépítve, hiszen általánosságban az a tapasztalat, hogy a főváros környékén magasabbak az árak.

 

automata-ontozorendszer.jpg

 

Lehet, hogy néhány szakember esetében valóban magasabb árszabással kell számolni, viszont szerencsére még mindig vannak olyan szakik is, akik nem szabnak csak azért magasabb díjat, mivel az öntözőrendszer Budapest vagy éppen a Balaton területén kerül kialakításra. Amik viszont egészen biztosan befolyásolják az árat: a kert nagysága, a növények típusa és elrendezése, a területen elhelyezett egyéb építmények, mint a sufni vagy éppen a játszótér, és még megannyi tényezőt lehetne még felsorolni. A legegyszerűbb módszer az, ha kérünk egy ingyenes árajánlatot az öntözőrendszer Budapesten való elhelyezésére.

 

Ez azonban a teljes árnak még mindig csak egy kis része, hiszen ezen túl még sok mindent foglalhat magában a kertépítés. Kétségtelen, hogy az öntözőrendszer Budapest mindennek az alapja, így érdemes ezzel kezdeni. Bár ha utólag jut eszünkbe, egy jó szakember akkor is meg tudja valósítani, méghozzá különösebb probléma nélkül. Érdemes egy kicsit böngészni a referenciamunkákról készült képek között, hiszen ez jókora segítség lehet abban, hogy legyen elképzelésünk arról, hogy mit szeretnénk. A fenti linkre kattintva pedig, egy olyan oldalra kerülünk át, amely a legfontosabb megválaszolandó kérdéseket teszi fel. Azonban nem csak kérdez, de példákkal is segíti a válaszadást, sőt, olyan új ötleteket is adhatnak, amelyre eddig nem is gondoltunk volna. A kertépítés messze nem annyira macerás vagy vesz igénybe olyan hosszú időt, mint amilyennek az elsőre tűnik, ehhez viszont két dolog szükséges.

 

A megfelelő, tapasztalt és hozzáértő szakember megtalálása, illetve a megfelelő tervezés, természetesen az ő szakszerű segítségével. Ő lesz ugyanis az a személy, aki a kapcsolatainak köszönhetően a lehető legolcsóbban tudja megvalósítani a megálmodott kertet, méghozzá sokkal szebben és igényesebben, mint ahogy arra bármelyikünk képes lenne. Éppen ezért, a kertépítést érdemes azzal kezdeni, hogy álmodozunk, majd a realitás talajára visszatérve, meghatározzuk az anyagi keretet. Ebből a kettőből pedig megszületik a végleges terv, ami után már csak a kivitelezés marad hátra.