Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.02.27

Útmutató közösségi marketinghez

A Facebook a közösségi média piacvezetőszereplője, így az online platformon is meghatározó a jelenlétük. A trendek és a Facebook funkciói is folyton változnak, így egy egységes recept, előírás nincs a sikert illetően, folyamatosan figyelemmel kell kísérni a célközönség reakcióit, amely segíthet a következő lépés megtervezésében. A Facebook marketing egy egyszerű módja az ügyfelekkel való kapcsolattartásnak, amellyel márkát lehet építeni, vagy hirdetéssel új ügyfeleket bevonzani és aktivizálni. A Facebook oldal mindennek az alapja, ahol lehetőség van különböző eseményeket létrehozni, tartalmakat osztani, illetve hirdetéseket generálni. Fontos, hogy a tartalom releváns legyen, a legsikeresebb lehet a figyelem felkeltésében a különböző fotó és videó tartalmak.

facebook-marketing.jpg

Az oktató jellegű bejegyzések nemcsak szórakoztatóak, de informálnak, inspirálnak a cég arculatától függően. Közvetíthetünk élőben is, hiszen a közösségi marketing nem csak hirdetésekből áll. Magában foglalja az elkötelezettség kiépítését és a tartós kapcsolat kialakítását a cég és annak ügyfelei között. A minőségi tartalom megosztása fenntartja az érdeklődést az ügyfelek körében, így erre érdemes külön odafigyelni.

A célközönség meghatározása sem utolsó lépés, ez bármilyen marketing stratégia meghatározó eleme – fontos, hogy kiket szeretnénk elérni a mondanivalónkkal, hirdetéseinkkel. Több paramétert van lehetőségünk megadni Facebookon, amelyek között szerepel az életkor, tartózkodási hely, demográfiai adatok, párkapcsolati státusz, de az érdeklődési kör is. Az adott célközönség igényeihez kell formálni az üzenetet, egy pályakezdőt, vagy egy édesanyát másképp szólítunk meg, a hirdetni kívánt termék és szolgáltatás is különböző, így weboldalunkat meglátogatni, egy-egy posztot megosztani más-más okokból fognak. Az a cél, hogy az oldalunk látogatóit aktivizáljuk, érdeklődőkből folyamatos látogatókat generáljunk.

A White Elephant Médiánálelőre megtervezett design alapján a belső programozói weboldalak komplett elkészítését vállalják a szakemberek. Egyedi igényekre szabott megoldásokkal biztosítják, hogy az oldalak kellőképpen reszponzívak legyenek.