Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.12.09

Újra arat a fagyhalál – November végéig 22-en hűltek ki

A Magyar Szociális Fórum múlt hét csütörtöki tájékoztatása szerint 22-en fagytak meg az országban november végéig.

Az áldozatok közel kétharmada saját fűtetlen lakásában, illetve kórházba szállítás közben, s beszállítás után halt meg, mert már nem tudtak rajta segíteni. Nyolcan közterületen hűltek ki végzetesen.

kihules-rendorseg.jpg

(A fotó illusztráció)

Az emberjogi szervezet jelezte, hogy adatait minden bizonnyal felülírta a december elején beállt zord időjárás. A Magyar Szociális Fórum arra kéri a lakosságot, hogy a szokásosnál is jobban figyeljenek oda az idős, magányos, beteg emberekre, segítsenek nekik befűteni, felaprítani a fát, vigyenek nekik egy tál meleg levest.

Budapesten megteltek a hajléktalan szállók, és sokan kinn rekedtek, hely híján. A főváros parkjaiban, erdőiben, szigetein sok hajléktalan él sátrakban, barlangokban, zugokban.

2018-ban 259-en fagytak meg – tudatta az MFSZ a Központi Statisztikai Hivatal jelentése alapján.

Ülve fagyott meg egy bolt lépcsőjén

Két hét alatt tízen fagytak meg, és ezzel 81-re nőtt a fagyhalál áldozatainak száma tavaly ősz óta - jelentette a Magyar Szociális Fórum hétfőn, értesüléseire hivatkozva. A legfrissebb áldozat egy hajléktalan volt. A Kerepesi úton hűlt ki végzetesen január 15-én, hétfőre virradóra. Az ötvenéves K.A. összefagyott holttestére egy élelmiszer áruház előtt találtak rá.

 

loading...