Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.01.08

Új helyre költözöl? Ezekre figyelj oda

Hamarosan új helyre költözöl? A folyamat sajnos komplikáltabb lehet, mint azt elsőre gondolnád. A rózsaszín felhők hamar szerte foszlanak, amint az ember ráveszi magát az első kartondobozok kacatokkal való megtöltésére. Biztos vagy benne, hogy kellő kép körültekintően választottad meg leendő életteredet?

Fogadd meg ezt a pár praktikus tanácsot. Így garantáltan nem fogsz többé azok közé tartozni, akiknek a költözés egy hosszadalmas, álmatlan éjszakákkal járó szörnyűségként foglal helyet a polcon.

 

koltoztetes.jpeg

 

Költözködés a 21. században

 

A 21. században a költözés már egy rendkívül elterjedt dolog. Az internetnek köszönhetően szempillantás alatt vásárolhatunk különböző típusú ingatlanokat. Lehetségessé vállt egy egész háztartást át telepíteni teherautó, hajó vagy repülő segítségével akár a világ másik felére is.

Elterjedésének persze más-más okai vannak. Egyénfüggő, hogy valaki a fővárosba szeretne e költözni egy jobb munka reményében, vagy egy aprócska faluba lelki és szellemi felfrissülésért.

 

Hozzunk észszerű döntéseket

 

Mindig olyan ingatlant és környéket célszerű választani, amit a pénztárcánk még megenged. Nem szabad tovább nyújtózkodni, mint ameddig a takarónk ér, különben hamar a hitelek csapdájába sétálhatunk.

Ügyeljünk rá, hogy legyenek a foglalkozásunkhoz passzoló munkalehetőségek a körzetben. A végeláthatatlan ingázást ugyan is senki sem szereti.

A gyermekes családoknak a közbiztonság egy nagyon fontos faktor az új otthonuk esetében. Egy jól kivilágított és felettébb nyugodt, családias környék lehet a legjobb választás számukra.

Az óvoda és iskola közelsége szintén egy fontos kérdés. Érdemes olyan helyet választani, ahonnan biciklivel, de akár sétálva is könnyedén, ugyanakkor biztonságosan megközelíthetőek az oktatási objektumok.

 

A költözés technikai kivitelezése

 

Amennyiben költözésre adnánk fejünket, az alábbi négy opcióval találkozhatunk a leggyakrabban.

 

Vágjunk bele önerőből!?

 

Sokan úgy tartják, hogy ez a módszer az egyik legköltséghatékonyabb megoldás, pedig egy rossz kalkulációt követően hamar félre csúszhat a matek. Könnyű alábecsülni például a szükséges baráti munkaerőt, és annál is könnyebb a lehetséges szállítási körök mennyiségét.

Ez mind a költözésre fordított drága időnket, mind pedig az üzemanyagköltségünket látványosan meg tudja emelni a projekt végére.

 

Hagyjunk ott mindent az új lakónak

 

Nagyon ritkán működő stratégia bútoraink eladási árba történő bekalkulálása. Ugyan is az elhíresült szállóige itt sajnos hatványozottan érvényesülni látszik: "Ízlések és pofonok".

 

Próbáljunk eladni pár nehezebb berendezést

 

Az egyik legjárhatóbb út, feltéve, ha nem vagyunk idő szűkében. Egy költözés azonban az esetek 90 százalékában, nem éppen a ráérős programok közé sorolandó.

 

Éljünk a költöztetés lehetőségével

 

Egy költöztető cég felkeresése 2019-ben talán a valaha volt legjobb választás. A költöztetés kényelmes, gyors, és mindamellett a felelősség terhe is le ugrik vállunkról, ha netán összetörne valami. Ami lássuk be elég gyakori dolog, amennyiben nehéz és törékeny tárgyakat mozgatunk nagy távolságon keresztül, hozzá értés hiányában.

 

Még is magunk szeretnénk csinálni?

 

Semmi nem korlátoz abban, hogy még is az első kivitelezési opció mellett tegyük le voksunkat. Viszont, ha így döntünk, ezekre mindenképp figyeljünk oda.

- Béreljünk pár napra egy apró konténert, így minden felesleges dologtól rövid időn belül megszabadulhatunk.

- A törékeny anyagok becsomagolásához használjunk buborékfóliát.

- A dobozolás során, rögtön különítsük el az üres dobozokat a különböző helyiségekbe, majd írjuk rájuk egy filccel, - például konyha - hogy melyik szoba holmijait fogják tartalmazni.

-Az értékes tárgyakat, bútorokat tekerjük körbe csomagoló fóliával. Így védve őket a kisebb felületi sérülésektől, valamint szennyeződésektől.

Végezetül kívánom, hogy a költözés, akár csak következő lakhelyed helyes kiválasztása, a jövőben történjen olyan gördülékenyen, mint ha az egész csak egy varázsütés lett volna.