Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.01.15

Új év, új kezdet - miben változtass idén?

Túléltünk egy őrült évet, és jelenleg mindenki abban reménykedik, hogy idén a világ rendje végre visszaáll a normális kerékvágásba. Persze az újévi fogadalmak iránti lelkesedés cseppet sem csökkent, ám a többség nagy valószínűséggel most is feladja az ígéreteit az első nehézségek után. 

 

Pedig minden új esztendő nagyszerű lehetőség arra, hogy változtass az eddigi életeden. Ha eleged van már az unásig ismételt “idén elkezdek sportolni”, “most végre lefogyok” és az “abbahagyom a dohányzást” sémákból, akkor tarts velünk, mert adunk néhány ötletet a kevésbé elcsépelt, ám annál hasznosabb újévi fogadalmakhoz! 

 

online-radio.jpg

 

“Megszabadulok a mérgező emberektől!”

 

Bizonyára neked is van olyan ismerősöd, akivel minden találkozás csak kellemetlen emlékeket hagy maga után, és ha meglátod őt az utcán, akkor azért rimánkodsz a mindenhatóhoz, nehogy észrevegyen, és beszélgetned kelljen vele. Tedd fel magadnak a kérdést: miért is tartasz kapcsolatot olyan személyekkel, akik csak mérgezik a lelked, és semmiféle pozitív hatással nincsenek rád? 

 

Ideje, hogy száműzd őket az életedből, attól függetlenül, hogy egykor jóban voltatok. Helyettük fordíts több időt azokra az ismerőseidre, akik felvidítanak, megvigasztalnak, és szeretettel fordulnak feléd. Ha pedig nem tudsz minden kontaktot megszakítani a mérgező emberekkel, akkor minimalizáld a kommunikációt, amennyire csak lehet.

 

“Szelektálom a körülöttem lévő információáradatot!”

 

Az internet világában szinte minden hír viharos gyorsasággal terjed, és nagyon könnyű beleveszni az információk tengerébe. Pláne, hogy sok olyan kamuhíreket terjesztő, megtévesztő weboldal létezik, amelyek tényként közölnek olyan állításokat, amiknek semmiféle valóságalapjuk nincs.

 

Ezeknek az oldalaknak az olvasgatása pedig nem csak időpocsékolás, hanem tévútra is vezet, főleg, hogy nem egyszer teli vannak áltudományos vagy pánikot keltő, hatásvadász cikkekkel. Az efféle “hírforrásokra” azonban semmi szükséged, ezért tanulj meg szelektálni, és csak a hiteles, valós weboldalakról tájékozódni. 

 

Ha például a magyar rádiózással kapcsolatos információkkal kapcsolatban szeretnél naprakész lenni, akkor keresd fel rendszeresen a MyOnlineRadio weboldalát, ahol a legfrissebb rádiós hírek várnak rád.

 

“Élményeket gyűjtök tárgyak helyett!”

 

Ha a spórolt pénzedből egy új játékkonzolt vagy egy tízezredik pár drága cipőt tervezel venni, akkor tedd fel magadnak a kérdést, hogy biztosan szükséged van ezekre a tárgyakra? Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő minimalista életszemlélet szerint célszerű elkerülni a kézzel fogható holmik felesleges felhalmozását, és az így megtakarított összeget inkább olyan élményekre költeni, amelyek egy egész életen át elkísérnek. 

 

Gondolj csak bele: mire emlékszel majd vissza szívesebben időskorodban? Arra, hogy miket vásároltál évtizedekkel ezelőtt vagy arra, hogy milyen kalandokban volt részed?