Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.10.29

Ügyvéd: véletlenül lőtt a gyanúsított

A bőnyi rendőrgyilkosság gyanúsítottjának ügyvédje szerint védence "véletlenül lőtt", nem akart megölni senkit.
Léhner György az M1 aktuális csatorna péntek esti híradójában azt mondta: a gyanúsított csak "rá akart ijeszteni" a rendőrökre.
Szerinte a 76 éves férfi azt akarta, hogy a rendőrök várjanak egy kicsit, mert ügyvédet szeretett volna hívni, ezért ment be az épületbe. Hozzátette: a férfi azért vette elő a házban tartott fegyverét, hogy visszatartsa a rendőröket, hogy "ne tudják elvinni", amíg ügyvédet hív.

 

bony-rendorgyilkossag.jpg

(A bőnyi rendőrgyilkosság gyanúsítottját szállítják el a győri kórházból mentők és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai 2016. október 27-én. Gépkarabéllyal adott le öt-hat lövést Bőnyben egy idős férfi 2016. október 26-án reggel, és megölt egy rendőrt. MTI Fotó: Krizsán Csaba)

 

Szerda reggel gépkarabéllyal adott le több lövést Bőnyben a 76 éves Győrkös István, és megölte Pálvölgyi Péter őrnagyot, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt főnyomozóját. A meggyilkolt férfit a belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és alezredessé léptette elő. Győrkös István ellen hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt rendeltek el nyomozást. A férfi is megsérült a lövöldözéskor, csütörtökön a kórházban helyezték előzetes letartóztatásba, majd a tököli rabkórházba vitték.