Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.04.16

Trekking kerékpár kényelmes túrákhoz

Egy jó bringa aranyat ér - tartja a nem hivatalos mondás. A trekking kerékpár mindenkinek tökéletes választás, aki szeret túrázni, kirándulni és egy-egy utat nemcsak gyalog szeretne megtenni. Ilyenkor jól jön egy olyan kétkerekű, ami kényelmes, könnyen tekerhető és hosszabb távokon is helytáll. Sokan beleesnek abba a hibába, hogy kerékpár vásárlás előtt nem mélyednek el a kínálat feltérképezésébe és a szükséges információk beszerzésébe. Ez azonban nagyon fontos ahhoz, hogy olyan bringát válasszunk, ami minden tekintetben megfelel az egyéni igényeinknek, elvárásainknak.

 

trekking-kerekpar.jpg

 

Miért jó a trekking kerékpár? 

 

trekking kerékpár egy igen kedvelt alternatíva, amikor valaki egy strapabíró túra bicajt keres. Nem hiába, sokan egyszerűen csak klasszikus túrabiciklinek hívják. A gyártók a vázszerkezet, ülés, kerekek és egyéb alkatrészek megtervezésekor is arra törekedtek, hogy azok a lehető legjobban passzoljanak a felhasználók igényeihez. A speciális kialakításnak köszönhetően, akkor sem megterhelő a bringán ülni, ha a megtenni kívánt táv több, mint 5-10 kilométer. Alap esetben ilyenkor az ember úgy száll le a biciklijéről, hogy jóformán mindene fáj. 


 

A titok abban rejlik, hogy a trekking biciklin egyenes testtartással tudunk ülni. Nem kell ráfeküdnünk a kormányra, mint például a Mountain Bike esetében. Vannak olyan modellek is, amik állítható kormányszárral rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy az egyéni igényeink szerint állíthatjuk be a megfelelő magasságot. Ha tehát röviden kellene jellemezni a trekking járgányok előnyeit, akkor azt mondhatnánk, hogy a megbízhatóságot ötvözik a kényelemmel.

  

Trekking vscross trekking: mi a különbség? 

 

Az ideális kerékpár kiválasztásakor gyakran felmerül a kérdés, hogy trekking vagy cross trekking kerékpárt vegyek? Erre nincs általános válasz, hiszen mindig az egyéni igényeinket, elvárásainkat kell szem előtt tartani. Milyen terepen szeretnénk használni? Mennyire vagyunk sportos alkatok? Milyen kerékpár felszerelésekre tartunk igényt? Ha ezekre a kérdésekre választ adunk, akkor hamar eljutunk a megfelelő döntésig.