Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.02.07

Több mint 77.000 influenzás van az országban

A múlt héten tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma; január 28. és február 3. között húsz százalékkal több, 77 500 beteget regisztráltak, mint egy héttel korábban - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdai összesítőjében.

influenza-latogatasi-tilalom.jpg

A fővárosban és 15 megyében emelkedett, három megyében nem változott, egy megyében csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma - írták.
A legtöbb beteg Tolna, Hajdú-Bihar és Heves megyében volt.
A betegek korösszetételében nincs változás: 41,4 százalékuk 15-34 éves, 35,5 százalékuk gyerek, 29,3 százalékuk tartozik a 35-59 évesek korcsoportjába, 9,5 százalékuk pedig 60 éven felüli.
A laboratóriumi vizsgálatok szerint többségében az influenza A vírus okozta a megbetegedéseket, de - az idei szezonban először - a múlt héten influenza B vírus okozta fertőzést is diagnosztizáltak. MTI
A jelentések alapján végzett becslés szerint az 5. héten az ország lakosságának kb. 0,8%-a, mintegy 77.500 beteg fordult orvoshoz influenzás panaszok miatt.
Laboratóriumi vizsgálattal igazolt, influenzavírus által okozott megbetegedéseket – Zala megye kivételével – az ország minden területén diagnosztizáltak - írta tájékoztatójában a Nemzeti Népegészségügyi Központ Járványügyi- és Infekciókontroll Főosztálya.