Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.07.02

Tippek a megfelelő gyerek kerékpár megvásárlásához

A gyerek kerékpár kultikus sportszer, ami kis túlzással végig kíséri a lurkó különböző életszakaszait. Mint ilyen, meghatározó jelentőségű eszköz több méretben, kialakításban elérhető, lévén az egymástól eltérő korosztályok nyilvánvaló módon másfajta kialakítású modelleket igényelnek. Az a futóbicikli, ami 1-2 évesen tökéletesen kielégíti az elvárásokat, 3-5 esztendősen már jócskán túlhaladott és kinőtt verziónak számít. Haladni kell a korral, s ez a gyerkőcök esetében szó szerint értendő.

 

gyerek-kerekpar.jpg

 

Teljesen természetes, hogy első nekifutásra, pontosabban gurulásra nem lehet egy felnőtt vázas modellel indítani - ez legfeljebb néhány évtizeddel ezelőtt volt működőképes, de akkor is legfeljebb viccből. A biztonságos körülmények megteremtése nélkülözhetetlen egyrészt a testi épség maradéktalan megőrzéséhez, másrészt ahhoz, hogy a gyermek pozitívan élje meg a pedálozás minden egyes, varázslatos pillanatát. Így már korán elültethető a bringázás iránti szeretet, ami aztán egy életen át kitarthat: mozgásra, sportolásra sarkallva a cseperedő ifjút.

A biciklizésnél nincsen jobb módszer az egyensúly fejlesztésére, pláne ha az egészhez pozitív képek, élmények, helyzetek és emberek társulnak. A futóbicikli az első lépés ezen az úton. Fontos a korai sikerélmény, hiszen ha a gyerkőc azzal szembesül, hogy ügyetlennek érzi magát, akkor hamar elmehet az egész bringázástól a kedve, még azelőtt, hogy valójában belecsapott volna a küllők közé. A türelem tehát óriási erény, amit szülőként nem lehet elégszer és elég hatékonyan alkalmazni.

Ha az alapok már a helyükre kerültek, akkor nincsen más hátra, mint tekerni előre, mindig az aktuális korszaknak megfelelő biciklivel. Klasszikus és modern modellek közül egyaránt válogathat gyermeke igényeinek megfelelően, illetve saját elvárásaival összhangban.

A gyerek kerékpár kísérővé avanzsálhat a felnőtté válás útján!

A konkrét típus kiválasztása során gyermeke életkorán kívül, csemetéje magassága az, ami igazán mérvadó, hiszen könnyen lehet, hogy bár életkorilag az egyik kategória tagjai a megfelelőek, ám magasság tekintetében mégis egy másik táborból kell választania ahhoz, hogy a biciklizés kényelmét és persze biztonságos közegét egy pillanatig se kelljen kockára tennie.