Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.06.08

Tippek, ha nem működik az utángyártott patron!

Bizonyára előfordult már önnel is, hogy valamit sürgősen ki kellett volna nyomtatnia, ám mivel tudta, hogy üres a tintapatronja, gyorsan megtöltötte azt, ám az utántöltött tintapatron nem működött. Ez rendkívül kellemetlen, pláne, ha tényleg sürgősen szüksége lett volna a kinyomtatott dokumentumra. A hibának természetesen számtalan oka lehet, ilyenkor pedig jogos a kérdés: mit tehetünk:

 

nyomtatas.jpg

 

TIPPP 1

Amennyiben a patron száma jó, akkor megpróbálhatjuk újra indítani a rendszert, azaz kapcsoljuk ki egyszer a nyomtatót majd pedig vissza. Az esetek nagy részében ez a trükk segíteni szokott.

TIPP 2

Csapjuk fel a nyomtató készülék kézikönyvét. Amennyiben a tájékoztatóban találta szám és a tintapatronon szereplő kód egyezik, úgy nem lehet gond. Ez esetben térjen vissza az egyes számú trükkhöz, nagy eséllyel beválik majd.

TIPP 3

Ha semmi nem történik az áramtalanítás hatására sem, akkor megpróbálhatunk még valamit: próbáljuk meg egy puha száraz rongy segítségével megtisztítani a patron érzékelőjét, ugyanis nagy eséllyel az okozza a galibát. Óvatosan törüljük át a patron elején található érzékelőt, de figyeljünk rá, hogy ne sértsük meg azt, majd ezt követően zárjuk vissza a nyomtatót és nézzük meg, hogy működik-e. Nagy eséllyel ez kis egyszerű trükk megoldja a problémát, de azért nyilván ott marad bennünk a kérdés, hogy erre miért is volt szükség? A legjobb, ha szakértő segítéségét kérjük a csere során, már amennyiben mi nem értünk hozzá, így ugyanis tucatnyi bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat.

A Tonerdepot munkatársai készséggel állnak az ön rendelkezésére, így amennyiben kérdése merülne fel, keressen bennünket bizalommal. Tudnia kell, hogy nálunk az eredeti tonerek és tintapatronok a drágább, ám megbízhatóbb kategóriába tartoznak, ugyanis ez a fajta fogyóeszköz az, ami az ön számára biztosítja a magas minőségű nyomtatás élményét.
Ha elakadt, nem tudja milyen tonerre lenne szüksége vagy egyéb más kérdése merülne fel, keresse a Tonerdepot munkatársait bizalommal.