Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.07.13

Te mit tartasz az éjjeliszekrényeden?

A legtöbb éjjeliszekrény sokat látott bútordarab, és bizony egy nagyon hasznos eleme a hálószobáknak. Ha egy kényelmes franciaágyad van, és a két oldalára szeretnél egy funkcionális és szép éjjeliszekrényt, akkor adhatunk néhány hasznos tanácsot, ami alapján választhatsz.

 

Ha elkötelezett vagy a lakberendezés iránt, és az ízléses belső terek vonzanak, akkor bizonyára a saját otthonodat is így próbálod berendezni. Megtalálható az interneten és a boltokban is az éjjeliszekrények széles palettája. De néha a túl nagy választék fejfájást okozhat. 

 

 

ejjeliszekreny.png

 

Mielőtt elkezdesz nézelődni, mérd fel a hálószobád terepét 

 

Végezz méréseket és határozd meg, hogy mekkora bútorra van szükséged. Az éjjeliszekrények szélessége, mélysége, magassága változó lehet. Az ágyadhoz és a saját magasságodhoz is méretezheted ezt a bútort.

 

Ha túl magas az éjjeliszekrény, akkor éjjel a sötétben sokszor okozhat majd kellemetlenséget. Ha túl alacsony, akkor nem lesz kényelmes állandóan lehajolni hozzá. Azt is nézd meg, hogy hány fiókkal lett ellátva, és azt is vedd figyelembe, hogy balra vagy jobbra nyílik az ajtaja. Abban az esetben, ha egy ajtó nélküli, nyitott éjjeliszekrényt szeretnél, vedd figyelembe, hogy az alacsony helyen elhelyezett tárgyak esetenként veszélyt jelenthetnek a kisgyermekekre.

 

Néha jobb lehet a zárható ajtókkal ellátott éjjeliszekrény, ha nem akarsz semmi fontosat vagy veszélyeset tárolni benne, akkor akár nyílt rekeszes darabot is választhatsz. Ebben az esetben pedig egy ízléses dísztárgy behelyezésére is lehetőséged nyílhat.

De mi kerüljön az éjjeliszekrényre?

 

A legtöbb esetben lámpát helyezhetünk el az éjjeliszekrényen, hiszen a hálószoba világítását az ágyban fekve nehezen lehet irányítani. Ezt a dilemmát megoldandó, szükséged lehet egy szép éjjeli lámpára, amit szépen rátehetsz az éjjeliszekrényre. Kényelmesen irányíthatod a világítást az ágyból is. Ha olvasol este, vagy pedig beszélgetni szeretnél a pároddal, akkor kapcsold fel a lámpát, és a meghitt fényben tölts el egy kis csendes időt. Meglátod, attól az alvás is jobban megy majd.

 

Ha egy hasznos és ízléses bútort keresel, akkor nézz szét a Homeluxnál kapható éjjeliszekrények között! Némely esetben könnyebb házhoz rendelni, mint hazáig cipelni az új bútorodat. Ha két darabot szeretnél a franciaágyhoz, akkor még inkább ajánlott az online rendelés, hiszen pillanatok alatt megtekintheted az ország összes éjjeliszekrényét. Így sokkal könnyebb a választás, és kényelmesebb is a vásárlás.

 

A sötét belső terekhez a világosabb bútorokat keresd, a puritán berendezésű lakásokat pedig egy merészebb éjjeliszekrénnyel is kiegészítheted. Rajtad áll, hogy mit szeretsz igazán. Ne feledd: fontos, hogy az éjjeliszekrényre rá tudd tenni az alvás előtti és az ébredés után először használatos tárgyaidat. Irány az éjjeliszekrény-vásárlás! Sok sikert!