Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.02.26

Szövegíró állásra jelentkezés előtt

Amikor valaki azt mondja, hogy ő szövegíróként dolgozik, akkor az emberek többségében általában az az idilli kép merül fel, amikor a szövegíró a folyóparti háza teraszán buzgón nyomkodja a billentyűzetet. Esetleg egy kávézóban ücsörögve szorgoskodik. Netalántán egy pohár bort békésen szopogatva pötyög a számítógépén, miközben a kandallóban pattog a tűz. Ezt én is tudnám csinálni! Szökell szárba ilyenkor a gondolat, majd buzgón utána is nézünk a szövegíró állás lehetőségeknek.

 

szovegiras.jpg


 

A hasonló dolgon gondolkodóknak nem is szükséges tovább keresni, mivel folyamatosan keressük a szövegíró munkatársakat. Azonban van néhány dolog, amiről feltétlen tudni kell, mielőtt jelentkezik valaki. Magabiztosan tudni kell kezelni az olyan programokat mint az MS Office, a Google Drive és a Gmail-es e-mail cím is szükséges. Ez még eddig nem nagy kihívás tekintve, hogy igen egyszerűen meg lehet tanulni az előbb felsorolt szoftverek használatát. A készségek tekintetében már kicsit más a helyzet. A kifogástalan helyesírás természetesen alap annak ellenére is, hogy a modern technológiának hála már megannyi helyesírás ellenőrző programot találunk.

 

Az írás szeretete kiemelten fontos, mivel sokszor lesz olyan téma, ami kifejezetten unalmas. Akár megvan hozzá az ihlet, akár nem, ha az ügyfél kilincsek forgalmazásával foglalkozik, akkor bizony ebben a témakörben kell megírni nem ritkán tíz-húsz cikket. Méghozzá határidőre. A szövegek minősége nagyon fontos, aminek a szövegíró kreativitása lehet az egyik alapja, ámde vannak olyan szabályok, amiket még ez mellett is be kell tudni tartani.

 

A gyors gépelés, a monotonitás tűrése és az önálló munkavégzés is csatlakozik még az elvárás listához. Ámde, ha mindezek a készségek és a tenni akarás is megvan, akkor olyan jutalomban részesülhet a szövegíró, amit csak kevés szakma képes megadni. Saját időbeosztás, folyamatos növekedés és fejlődés csak pár dolog, ami igencsak motiváló! És persze azt is meg kell említeni, hogy a cikk elején említett ábrándok így igenis megvalósulhatnak.

 

loading...