Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.12.15

Szmogos kérdés

A légszennyezés, a szmog hosszú idő óta megkeseríti az életünket, hiszen az ipar fejlődésével, a népesség növekedésével egyre több káros anyag kerül a levegőbe. Az ipar mellett az egyéni felelősség is hatalmas, hiszen a lakossági fűtés és a kerti hulladékok elégetése ugyanúgy hozzájárul a levegő szennyezettségéhez, a szmog kialakulásához, mint az ipar. Ez pedig hatással van minden egyes emberre. Aki légzőszervi betegséggel küzd, arra fokozottan veszélyes a rossz levegő, de egy teljesen egészséges emberen is nyomot hagy. A bőrén és a haján mindenképp.

 

A napvédő krémek évek óta tavasztól őszig kéznél vannak, hiszen az UV-sugárzás káros hatásait megtanultuk kezelni - ami a bőrünket illeti. Napszemüveggel és speciális, kékfény szűrős szemüveggel védjük szemünket a nap és a monitorok, telefonok által kibocsátott sugárzástól. A kézkrémek minden női és férfi táskában ott vannak, hiszen már erre is figyelünk. Azonban a hajunkról mégis sokszor elfeledkezünk.

 

 

hajkrem.jpg

 

Látszik a hajon a szennyeződés?

 

Igen! Minden bizonnyal tapasztaltad már, hogy egy városban töltött sétálós-ügyintézős nap után a hajad fénytelen lesz. Nem áztál meg, nem volt pára, egyszerűen csak nehezebb, fakóbb lett a hajad. Ezt okozza a szmog. A szennyező részecskék rárakódnak a hajszálakra, elnehezítik, fénytelenné teszik azokat. Huzamosabb ideig tartó kitettség esetén még be is szivárognak a haj belsejébe, és ott fejtik ki romboló hatásukat. 

 

Egy szőkített hajon végzett laboratóriumi teszt megállapította, hogy a haj fényessége akár 15%-ot is veszíthet, illetve 83%-kal nő a hajrostok változásából adódó fésülési nehézség. Sokkal nehezebben lehet kifésülni a roncsolódott hajszálakat. 17%-kal jobban töredezik, és 30%-kal nagyobb esély van a sárgulásra. Mindezeket a számokat nézve elmondható, hogy nagyon fontos a megfelelő hajápolás. 

 

Az Alfaparf Milano már észrevette, hogy szükség van a megfelelő védelemre, ezért kifejlesztette azokat a technológiákat, amelyek segítenek a hajnak a szmog okozta károk mérséklésében. A Semi di Lino termékcsalád kifejezetten ezért jött létre. A minőségi alapanyagoknak köszönhetően a haj ragyogó és egészséges marad.

 

Szmog ellen Semi di Lino

 

Az Urban Defence Pro technológia egy olyan pajzsot képez a hajszálakon, amely nem engedi a káros anyagoknak, hogy a haj belsejébe szivárogjanak. Megakadályozza a szabadgyökök képződését, így a por és a nehézfémek nem tudnak behatolni a hajszálakba. Így a haj tapintása lágyabb marad. 

 

A Shine Fix Complex összetevő feladata, hogy a haj fényes maradjon a tövétől a hajvégekig. A Color Fix Complex pedig UV-szűrőként funkcionál. Ennek segítségével a festett haj is tovább megőrzi ragyogását.

 

Melyik hajápoló illik hozzád?

 

Itt elsősorban a fodrászod véleményét érdemes kikérned, hiszen ő ismeri a hajadat. A Semi di Lino termékcsalád minden hajtípusra kínál megoldást a sérült hajtól kezdve a zsírosodásra hajlamosig. A professzionális termékek garantálják, hogy a legjobb védelmet érd el a modernkori veszélyek ellen.