Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.09.17

Szlovénia ideiglenes határellenőrzést vezetett be a magyar határon

Első ránézésre úgy tűnik, hogy összhangban áll a schengeni övezet szabályaival, hogy Szlovénia az ellenőrzés ideiglenes visszaállításáról döntött a magyar határon - foglalt állás csütörtökön az Európai Bizottság.

 

szlovenia-hatarellenorzes-1.jpg

(Egy benzinkúthoz terelik a járműveket a szlovén-magyar határ szlovén oldalán Pince határában 2015. szeptember 17-én. A migrációs válság miatt Szlovénia ideiglenes határellenőrzést vezetett be a Magyarországgal közös határán. MTI Fotó: Varga György)

 

szlovenia-hatarellenorzes-2.jpg

(Szlovén rendőr egy szlovák kamiont ellenőriz a Rédics-Lendva határállomás szlovén oldalán 2015. szeptember 17-én. A migrációs válság miatt Szlovénia ideiglenes határellenőrzést vezetett be a Magyarországgal közös határán. MTI Fotó: Varga György)

 

A brüsszeli testület közlése szerint Ljubljana az éjszaka folyamán jelentette be, hogy 10 napra ismét ellenőrizni kívánja a forgalmat a szlovén-magyar határon. A bizottság emlékeztetett arra, hogy a határellenőrzés ideiglenes visszaállítása olyan rendkívüli intézkedés, amelyre a schengeni szabályozás felhatalmazást ad a közérdekre vagy a belbiztonság érdekeire hivatkozó tagállamoknak.