Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.04.15

Szilveszter, szállás, foglalás - segítünk választani!

Wellness szállodák, apartmanok, vendégházak- csak néhány olyan szálláslehetőség, amelyek hazánk minden idegenforgalmi régiójában megtalálhatóak. Ár és minőség terén vannak ugyan különbségek, abban viszont egyre több szolgáltató megegyezik, hogy a nagy népszerűségnek örvendő Széchenyi Pihenőkártyát is elfogadják fizetésre.

 

szilveszteri-szallashelyek.jpg

 

A jó idő beköszöntével egyre többen kelnek útra hétvégéken, de sokan már a nyári pihenés heteit is elkezdik most tervezni. Nem csak a nyári hónapokban mutatkozik azonban nagy érdeklődés a minőségi szállodák és apartmanok iránt, hanem szilveszter szállás kínálata is igencsak keresett.

 

Az utisugo.hu rendszeresen felhívja arra is a figyelmet, hogy a nyaralás, vagy szilveszter szállás alszámláról is finanszírozható, ha a Szép kártya kínálta előnyöket szeretné kihasználni turistaként.

 

Hotel vagy apartman?


A leggyakrabban felmerülő dilemma, hogy szállodában foglaljunk, vagy a bizonyos szempontból nagyobb szabadságot kínáló apartmanok választékában keresgéljünk. Általánosságban elmondható, hogy a rendkívül kedvelt wellness hotelek kissé magasabb árszínvonalat képviselnek, mint az apartmanok, de ezért a ház falain belül számos szórakozási lehetőség is rendelkezésre áll. Az apartmanok valamivel olcsóbban elérhetőek, és nagy előnyük, hogy főzésre is alkalom nyílik. A gyakorlatban az apartmanok mellett azok szoktak dönteni, akik hosszabb időre, például nyaralni utaznak, és az elérhető árakat tartják az elsődlegesnek.

 

Míg a tavasztól késő őszig terjedő időszakban elsősorban az apartmanok iránt mutatkozik kiemelten nagy kereslet, addig a téli hónapokban a szaunával, élményfürdővel is rendelkező hotelek bizonyulnak népszerűnek. Szilveszter szállás lehetőségei között többször találkozni akciós csomagajánlatokkal is, melyek a megszokottnál kedvezőbb árakkal várják a kikapcsolódni, és az év utolsó napjait otthonuktól távol tölteni kívánókat.

 

Főváros vagy vidék?


A vélemények megoszlanak azt illetően, hogy Budapesten, vagy valamelyik vidéki üdülővárosban lehet-e teljesebb a kikapcsolódás. Akár nyaralás, akár szilveszter szállás lehetőségeiről van szó, a fővárost mindenképpen azoknak szokták javasolni a szakemberek, akik kedvelik a nyüzsgést, a pörgős szórakozási lehetőségeket, míg a vidéki nyaralóhelyeken kétségtelenül csendesebb pihenésre van mód. Igaz ez az év végi időszakra is, hiszen Budapesten egymást érik a bulik és a tűzijátékok, míg valamelyik vidéki wellness hotelben inkább helyeződik a hangsúly egyfajta más jellegű pihenésre.

 

Mikor érdemes foglalni?


A tavasz már bőven tart, és ismerve az elmúlt évek időjárását, hamarosan beköszönt a strandszezon is. A nyaralás időpontjától függően célszerű lehet akár már most elkezdeni tájékozódni a hotelek, apartmanok kínálatában. Igaz ez akkor is, ha szilveszter szállás lehetőségei iránt érdeklődik, hiszen az év végi napok mindig nagyon keresettnek bizonyulnak az extra programok és a rendszerint meghirdetett akciós csomagajánlatok miatt is.