Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.02.07

Sötétítő és átlátszó függönyök karnyújtásnyira

Az otthonunk egyik legmeghatározóbb kiegészítői a függönyök. Erről persze hajlamosak vagyunk megfeledkezni, hiszen magától értetődőnek vesszük a létezésüket. Kell valami az ablak elé, hogy kintről ne lássanak be és a helyiségek védve legyenek a tűző napsütéstől. Ez a két ok szokott felmerülni, ami miatt sokan használati tárgyként tekintenek a függöny bármelyik típusára.

Ennél azonban sokkal nagyobb szerepük van. A kinézetükkel, színükkel, mintájukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy a lakásunk összképét tökéletesnek érezzük. Ez rengeteget számít, hiszen csak abban az esetben érezzük komfortosan magunkat benne, ha jó energiákat tapasztalunk magunk körül. Ezt pedig az összeillő formákkal, színekkel, illetve a magas minőségű, igényes kidolgozású termékekkel tudjuk megvalósulni.

 

meteraru.jpg

 

Milyen legyen a függöny?

 


Amennyiben Ön is azok közé tartozik, akik nagy gonddal választják ki a bútorokat, szőnyegeket, terítőket, akkor minden bizonnyal a függöny kiválasztását is körültekintően végzi. Ez így van rendjén, hiszen egy rossz választással tönkre tudjuk tenni mindazt a harmóniát, amit addig sikerült létrehoznunk. Kiváló támpont a már meglévő bútorok, lakáskiegészítők, lakástextíliák színvilága, stílusa.

Érdemes olyan függönyöket választani, amelyek tökéletesen összhangban vannak azokkal. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy csak ugyanolyan színeket vagy mintákat választhatunk. Akár az egymást jól kiegészítő dizájnnal is különleges hatást érhetünk el. E tekintetben érdemes szem előtt tartani az egyéni ízlésünket, illetve a megérzéseinket, amelyek mindig megsúgják, hogy mi a helyes döntés.


 

A megfelelő függöny anyag kiválasztása

 


Sokak által kedvelt alternatíva a függönyök saját kezűleg történő elkészítése. Ilyenkor gondoskodni kell a minden szempontból megfelelő függöny anyag beszerzéséről. Először is az alapanyagok minőségét kell górcső alá venni, aztán jöhet a többi szempont is, mint a kinézet, vastagság, szín, minta, puhaság, méret.
Legyen szó kész modellekről vagy függöny anyagokról, a Piramisfüggöny webáruházban megtalálja azokat a termékeket, amiket megfelelőnek ítél.

 

A sötétítők mellett a fehér, kissé áttetsző változatokat is megtalálja, de természetesen más kategória szerint is nagy választék áll a rendelkezésére. Igen kedvelt alternatívát jelentenek a fényáteresztő függöny anyagok, de a drapériákra, a lapfüggönyökre és a római rolókra is igen nagy a kereslet. Ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen személyre szabott megoldást nyújtanak az igényeknek megfelelő árnyékolástechnika kialakításához.