Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.02.27

Sóterápia ellenjavallatok

A természetes kristálysó számos jótékony hatással rendelkezik. Tökéletes belső szerkezete nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a benne lévő elemeket a szervezetben levő sejtek képesek legyenek beépíteni. 84 féle ásványi anyag és nyomelem található benne. Energiaadó, kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító tulajdonságokkal bír. Képességeinek köszönhetően nem csak a konyhában tudjuk felhasználni, de sok betegség gyógyítására is, kellemetlen tünetek enyhítésére.

soterapia.jpg

A hagyományos és természetes kristálysó között az a különbség, hogy a hagyományos konyhasó nagyrészt NaC1-ot tartalmaz, amit a szervezetünk sejtméregnek, idegen anyagnak észlel, így megpróbálja semlegesíteni. Ehhez nagy mennyiségű vízre és energiára van szüksége, amit nagyrészt a sejtjeinkből nyer ki. A sókristályok idővel az ízületekben kicsapódnak, ami egyéb megbetegedéshez, vagy reumás megbetegedéshez vezethet. A körülöttünk lévő levegő (por, füst, gázok, elektroszmog) különböző anyagokkal szennyezett, így légzőszerveink komoly károknak vannak kitéve. A kristálysóból készült sóoldat párologtatása megemeli a relatív páratartalmat és segíti a szervezet tisztító folyamatát.

Kétségtelen, hogy évezredek óta pozitív hatása van az emberi szervezetre a természetes kristálysó, azonban van néhány különleges eset, amikor intenzív használata mégsem javasolt: ellenőrizetlen hipertónia, szívelégtelenség, akut asztmaroham, veseelégtelenség, hőemelkedéssel járó akut fertőzések, légzéselégtelenség, akut vírusos megbetegedés, akut stádiumban lévő tüdőbaj, tuberkolózis, klausztrofóbia eseteiben. Ugyanez igaz a magas vérnyomásos-betegségben, súlyos szívbetegségben, rákos megbetegedésben szenvedők, a nem teljes tüdővel élők, maradandó tüdőkárosodást szenvedőkre is. A Sóbarlangotszintén nem használhatja két évnél fiatalabb gyermek, hiszen tüdeje még nincs teljesen kifejlődve. Mindig célszerű a kockázatok tekintetében a fenti betegségeket kezelő orvosok szakmai véleményét kikérni, bármilyen heveny megbetegedés esetén halassza el a kezelést a gyógyulásig.