Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.01.02

Somogy megyei drogdílereket ítéltek el

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség indítványának megfelelően a Pécsi Ítélőtábla súlyosította azon vádlottak büntetését, akik Somogy megye területén jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedtek.

Az ügyben szereplő vádlottak 2016. második félévében a természetes kannabisz pótlására szolgáló szintetikus kábítószerrel kereskedtek. A kábítószert egyikük ismeretlen személytől szerezte be, míg társai a szert tőle megvásárolták, majd azt Somogy megye területén továbbértékesítették.

bilincseles.jpg

Az első fokon eljárt Kaposvári Törvényszék mindhárom vádlott bűnösségét jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében állapította meg. Az elsőrendű vádlottat három év szabadságvesztésre, a másodrendű vádlottat többszörös visszaesőként öt év szabadságvesztésre, a harmadrendű vádlottat pedig két év szabadságvesztésre ítélte. Utóbbi büntetésének végrehajtását öt évi próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet ellen az ügyész mindhárom vádlott terhére súlyosítás végett jelentett be fellebbezést, amelyet a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség fenntartott.

Az ítélőtábla a mai napon kihirdetett jogerős ítéletével – a fellebbviteli főügyészség álláspontjával egyezően – az elsőrendű vádlott szabadságvesztés büntetését négy évre, másodrendű vádlottét pedig hét év hat hónapra súlyosította.

A harmadik vádlottnál a büntetés mértékét – az általa értékesített kábítószer mennyiségének az elsőfokú ítélettől eltérő megállapítása okán – egy évre, a felfüggesztés próbaidejét pedig három évre enyhítette, azonban az ügyészi indítványnak megfelelően mellőzte az előzetes mentesítésben részesítését.

(Forrás: ügyészség.hu)

 

loading...