Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.04.06

Sok élvezetet tartogat a nyári konyha

Hamarosan ismét vacogás nélkül is élvezhetjük a szabadban eltöltött perceket és akkor vagyunk igazán szerencsések, ha még egy nyári konyha is rendelkezésünkre áll. Nincs is jobb mód arra, hogy összejöjjön a család és a barátok, mint egy szabadtéri közös sütés-főzés, majd az ínycsiklandó ételek elfogyasztása a természet szépségeit csodálva. Igen idilli kép, így ha még nem rendelkezik nyári konyhával, de már fontolgatta a dolgot, akkor mindenképpen fussa át ezt a bejegyzést.

 

nyari-konyha.jpg

 

nyári konyha kialakítása nem időigényes

 

Sokan tartanak attól, hogy egy ekkora projekt megvalósítása sok pénz, idő és energiabefektetéssel jár. Nos, amennyiben okosan járunk el, ez nem feltétlen igaz. Egy jó szakember, mint ahogy azt nagyon jól tudjuk, aranyat ér és ebben az esetben is hatalmas segítség. Voksoljunk olyan szakira, aki bátran közzéteszi az árait, hiszen nincs rejtegetni valója, illetőleg van már jó pár év tapasztalat a háta mögött! Az is sokat elárul a tudásáról, ha a honlapján feltüntet minden apró, szükséges információt a kemence építéssel, nyári konyhával kapcsolatosan, így nem hagyja a leendő és meglévő ügyfeleket kétségek között.

 

Modern vagy retro nyári konyha

 

Talán a legizgalmasabb szakasza a tervezésnek, amikor kitaláljuk, hogyan is nézzen ki. Mindenféleképpen meg fogja határozni a hátsó udvar teljes képét, köszönhetően a nyári konyha monumentális mivoltának. Kerti grill, kemence, bográcsozó, füstölő szekrény és még lehetne folytatni a sort végtelenségig, egyéb elemekkel, amelyek színesítik a kínálatot. Első körben jó meghatározni, hogy a fentiek közül, melyeket szeretnénk használni. Ez alapján már belőhető nagyjából a stílus is, ami megmondja, hogy inkább a falusi kertek vagy éppen a mai modern és letisztult megjelenésű udvar irányába induljunk-e el. Esetleg a kettő igen izgalmas ötvözetét szeretné látni? A megvalósításnak csak a képzelet szabhat határt.

 

A hagyományos füstölő építése nagyon népszerű

 

A mai modern rozsdamentes acél füstölő szekrény előnyei ugyan vitathatatlanok, mégis nagyon sokan voksolnak a hagyományos kő vagy éppen bükkfa füstölő szekrényekre is. Nem is annyira a kinézet, mint inkább a húsfüstölő által hozzáadott íz a motiváló tényező. Sokan tökéletes magabiztossággal állítják ugyanis, hogy a hagyományos húsfüstölő szekrényben készült hús, kolbász és szalonna íze utánozhatatlan. Lehet is benne valami, ha jobban belegondolunk, hiszen mindannyian odavagyunk a jó magyaros ételekért, amiknek az alapja bizony a füstölő szekrényben elkészíthető megannyi húsféleség.